Belediye, Dünya Barış Günü'nde bin fidan dağıttı 

Keşan Belediyesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla vatandaşlara bin adet ücretsiz zeytin fidanı dağıtıldı. 

GÜNDEM 2.09.2020 15:53:00 0
Belediye, Dünya Barış Günü

 

Alparslan Türkeş Meydanı’nda yapılan zeytin fidanı dağıtımına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Belediye Başkan yardımcıları; Ali Yılmaz ile Mahmut Yıldırır katıldı.

 

“BARIŞIN TÜM DÜNYAYA YAYILMASI ORTAK GAYEMİZ”

 

Günün anlam ve önemini anlatan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Barışın ve sevginin tüm dünyaya yayılması herkesin ortak gayesi. Ulu Önderimiz Atatürk’ün düşüncelerini şiar edinmiş nesiller olarak bizler barışı çok önemsiyoruz. İnsanlığın barışa ve huzura olan hasreti her daim artarak var olacaktır. Herkesin eşit hak ve özgürlüklerle yaşayabildiği bir dünya hepimizin ortak temennisi. Ülkemizde ve tüm dünyada gözyaşının, savaşın olmadığı, sevginin, huzurun egemen olduğu, savaş ve terör olaylarının yaşanmadığı bir dünya yaratabilmek hepimizin mücadelesiyle gerçekleşecek” ifadelerini kullandı. 

 

“KAN VE GÖZYAŞININ SON BULMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

 

Helvacıoğlu, “Bugün barışın simgesi olan bin adet zeytin fidanımızı vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Dünya Barış Günü’nde geleceğe miras bırakıyoruz. Keşan Barış Parkı’ndan daha huzurlu bir dünya için tüm insanlığa el ele gönül gönüle mesaj gönderiyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile; dünya üzerinde akan kan ve gözyaşının son bulmasını temenni ediyoruz.  Gelecek nesillere, kalıcı barışın tahsis edilmesi ve daha da güzel bir gelecek bırakabilmek ümidiyle, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı. Vatandaşlar da Keşan Belediyesi’ne 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle dağıtılan zeytin fidanı hediyesi için teşekkür etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ