"Biyoteknolojinin Renkleri" projesi sonuçlandı

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı tarafından de

GÜNDEM 1.09.2020 15:42:00 0

 

 

Proje ile; Fen bilgisi öğretmenlerinin biyoteknoloji, genetik mühendisliği ve alt dalları hakkında bilgi ve kavrama yeteneklerinin, biyoetik görüşlerinin, laboratuvar becerilerinin, bilimsel okul yazarlık seviyelerinin arttırılmasıyla birlikte bilime ve bilim insanına olan bakış açılarını geliştirmek amaçlandı.

 

25 FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ KATILDI

 

Farklı şehirlerinden 25 Fen Bilgisi öğretmeninin katıldığı eğitim projesine, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Başkanı  Prof. Dr. Sezen Arat;  Hayvansal Biyoteknoloji, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyeleri, Doç. Dr. Behiye Banu Bilgen; Yeşil Biyoteknoloji, Doç. Dr. Hasan Murat Velioğlu; Gıda Biyoteknolojisi; Klasik Fermantasyon ve Proses Teknolojisi, Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş; Yeşil Biyoteknoloji; Bitki Doku Kültürü Tekniği, Arş. Gör. Dr. Raziye Işık; Üst Düzey Laboratuvar Etkinlikleri; Bitkilerden DNA İzolasyonu konulu seminerle ile eğitmen olarak, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama Araştırma Birimi Öğretim Görevlisi Selen Yatkın ve Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Ulucutsoy rehber olarak projeye destek verdi. Seminerler şeklinde verilen eğitimlerin yanı sıra Ziraat Fakültesi Sığırcılık Tesisi’ndeki klon sığırlar ziyaret edildi. Uygulama eğitimlerinin bir kısmı Merkez Kampüs Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Moleküler Genetik Laboratuvarı’nda, bir kısmı ise Naip Mahallesi’nde bulunan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma, Uygulama ve Üretim Birimi'nde gerçekleşti.

 

Haber / Yakup KARATEPE