Yenilenen Gençlik Parkı, kapılarını açtı 

Lüleburgaz'ın önemli merkezlerinden biri olan ve içinde 31 ağaç 25 bitki çeşidi barındıran Gençlik Parkı, Lüleburgaz Belediyesi'nin yenileme çalışmalarıyla yeniden kapılarını açt

GÜNDEM 31.08.2020 17:44:00 0
Yenilenen Gençlik Parkı, kapılarını açtı 

 

 

Lüleburgaz Gençlik Parkı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi. Gençlik Parkı, yılın 6 ayı değil 12 ayı Lüleburgazlıların kullanımına açık olacak.

 

“OKSİJEN DEPOSU”

 

Lüleburgaz Belediyesi yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “Lüleburgaz’ın tam kalbinde yer alan Gençlik Parkı, içinde barındırdığı ağaç ve çalı türü bitki çeşitleriyle küçük bir orman görünümüne büründü. Bünyesinde bulunan 31 ağaç ve 25 çalı türü bitki çeşidiyle oksijen deposu haline gelen Gençlik Parkı, kısa bir yürüyüş ya da soluklanmak isteyen vatandaşlarımız için önemli uğrak noktalarından biri oldu. Gençlik Parkı’nda bulunan ağaç türleri sırasıyla; Ihlamur, Akçaağaç, Defne, Ladin, Mavi Ladin, Sofora, Dişbudak, İncir, Dut, Hatmi, Çınar Yapraklı Akçaağaç, Erik, Süs Eriği, Kokarağaç, Akasya, Top Akasya, Karayemiş, Nar, Erguvan, Yalancı Servi, Çınar, Mavi Servi, Palmiye, Süs Elması, Manolya, Amerikan Dişbudak, Gladiçya, Kızılçam, Sedir, Leylandi ve Sığla. Gençlik Parkı’nda bulunan 25 çeşit çalı türü bitkiler ise şöyle; Altın çalı, Ardıç, Albelia, Top Mazı, Berberis, Mor Salkım, Kelebek Çalısı, Lavanta, Kartopu, Dağ Muşmulası, Gül, Japon Ayvası, Adi Leylak, Ateş Dikeni, Top Limon Servi, Spiral Limon Servi, Oya, Meyland Gülü, Keçi Sakalı, Zakkum, Ligustrum, Hanımeli, Ortanca, Top Mavi Servi ve Amerikan Sarmaşık” dedi.

 

GENÇLİK KAFE DE YENİLENDİ

 

Gençlik Parkı’nda uzun yıllardır hizmet veren ancak fiziki yeterliliği azalan Gençlik Kafe’nin de baştan sona yenilendiğini kaydeden yetkililer, “Bu kapsamda kafeteryanın 400 metrekarelik kapalı alanın yanı sıra 100 metrekarelik kısmı açılır kapanır bir şekilde yenilendi. Tüm bunların dışında 215 metrekarelik teras alanı da çağın gerektirdiği şekilde modernize edildi. Söz konusu alanda vatandaşların rahat etmesi amacıyla 4 adet taşınabilir gölgelik de yapıldı. Gün geçtikçe eskiyen havuz da A’dan Z’ye yenilendi. Havuzun aydınlatmasından zeminine, duvarlarından fıskiyelerine kadar pek çok noktada yenileme çalışması yapıldı” dedi.

 

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

 

Lüleburgaz’da bir taraftan kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmayı sürdürdüklerini, diğer yandan da Gençlik Parkı gibi kentin önemli bölgelerini korumaya devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Murat Gerenli de, “Baştan aşağı yenilenen Gençlik Kafe’den yürüyüş parkurlarına, gerçekleştirilen spor etkinliklerinden yepyeni çocuk oyun alanlarına kadar 7’den 70’e bütün Lüleburgazlılara hizmet veren Gençlik Parkımız artık yılın 12 ayı açık olacak. Lüleburgaz için çalışmaya devam ediyoruz. Bütün halkımızı Gençlik Parkı’na davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE