Tuncaspor Tesisleri'nde çalışmalar sürüyor

Edirne'nin en eski spor kulüplerinden olan ve Edirne'yi 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek olan Tuncaspor için Edirne Belediyesi tarafından yapımına başlanan Edirne Belediyesi Tuncaspor Te

GÜNDEM 28.08.2020 19:13:00 0
Tuncaspor Tesisleri

 

Edirne’yi 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek olan Tuncaspor  için yapılan 380 metrekarelik kapalı alan ve 112 x 82 metre ebadında futbol sahası ve koşu alanın yer alacağı tesislerde çalışmalar sürüyor.

OTOMATİK SULAMA SİSTEMİNİN ARDINDAN ÇİMLENDİRİLECEK

Yetkililer, belediyeye ait 11 bin metrekarelik alanda yapımı sürdürülen tesiste lazer yardımı ile zemin tesviyesi çalışması yapıldığını, tesislerin otomatik sulama sisteminin yapılmasının ardından Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çimlendirileceğini kaydetti. Yetkililer, “Edirne Belediyesi Tuncaspor Tesisleri’nin inşası için Belediye 11 bin metrekarelik alanda 13 bin metreküp kazı ve dolgu çalışması yaptı. 112 x 82 metre ebadında futbol sahası ve koşu alanının yer alacağı tesiste 380 metrekarelik kapalı alan içerisinde soyunma odaları; bay-bayan hakem odaları ve kafeteryalar bulunacak. Ayrıca saha kenarına da açık tribünler inşa edilecek. Sahanın çevresi de fidan ve yeşil alanlarla donatılacak” dedi. 

 

SOSYAL ALANLARDA YER ALACAK

 

Tuncaspor’un Edirne’nin en eski ve köklü takımı olduğunun altını çizen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Tuncaspor, 2020-2021 futbol sezonunda Edirne’yi BAL’da temsil edecek. Tuncaspor taraftarlarını ve Edirnelileri mükemmel bir tesise kavuşturacağız. Burası hem Tuncaspor’un hem Edirne’de sporla uğraşan herkesin rahatça girip spor yapabileceği; hem ev sahibi hem de misafir takımın, hakemlerin insani koşullarda hizmet alabileceği bir tesis olacak. Ayrıca tesiste sosyal alanlarda yer alacak. Edirne Belediyesi olarak amatör spor kulüplerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu tesisimiz kentimizin her alanına yapacağımız tesislerin ilk örneğidir. Ekiplerimiz çalışmaları tüm hızıyla sürdürmektedir. Tesisimiz Edirne’mize, sporcularımıza, gençlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yakup KARATEPE