Çerkezköy hiç kimsenin arka bahçesi değil

Muhtarlarla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İstanbul'un 3. Sınıf artık sanayisini, sınırlarında 3 tane organize sanayi bölgesi bulunan kaliteli bir sanayi kenti olan Çerkezköyâ€?

GÜNDEM 26.08.2020 13:05:00 0
Çerkezköy hiç kimsenin arka bahçesi değil

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İstanbul’un 3. sınıf artık sanayisini, sınırlarında 3 tane organize sanayi bölgesi bulunan kaliteli bir sanayi kenti olan Çerkezköy’e getirmek isteyenlerin olduğunu ifade ederek “Bu iş, bu mesele hiçbir kurum tarafından seslendirilmiyor. Bu konuyu bir kere daha tarif etmek, 30 sene sonra bu şehrin çocukları nasıl bir Çerkezköy’de yaşayacak yeniden tarif etmek görevi ve sorumluluğu bizde olduğu için bunu seslendiriyorum” dedi. 

 

“TORUNLARIMIZ ARTIK SANAYİNİN SIKINTISINI YAŞAYACAK”

 

Birilerinin, İkitelli OSB’yi Kızılpınar’ın karşı bölgesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen kıyısına kurma mücadelesi verdiğini söyleyen Akay, “Bugün için bu yapılanlar birilerinin günübirlik ihtiyaçlarını karşılıyor gibi gözükebilir. Ancak 20 sene sonra bu şehrin çocukları, hepimizin torunları bu artık sanayinin sıkıntısını yaşayacak. O yüzden ses vermek zorundayız. Bu konuda tüm muhtarlarımızın duyarlılıklarını bekliyorum. Bugün içerisinde 3 OSB bulunduran, çevre duyarlılığı olan, çevre hassasiyeti olan sanayi kuruluşlarıyla katma değer yaratacak sanayi kuruluşlarıyla Çerkezköy’ü buluşturmaya başlamışken, Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden bir tanesi olan Çerkezköy organize sanayi bölgesi gibi kurumlarının varlığıyla güçlenen Çerkezköy’ü hemen yanına başka hiçbir alan yokmuş gibi İstanbul’un artık sanayisini getirmeye çalışanlar var. Bu konuyu hiç kimse kendi gündemine alıp da bugüne kadar iki kelime etmedi” dedi. 

 

“HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ DEĞİL”

 

“Bugün ne Tekirdağ ne Çerkezköy hiç kimsenin arka bahçesi değil, olmamalı” diyen belediye başkanı Akay, bugünün siyasetçilerinin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının, muhtarların, meclis üyelerinin geleceğe dair sorumluluğunun olduğunu, geleceğe dair herkesin bu sorumluluğa dikkat ederek hareket etmesi gerektiğini ifade etti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU