Yücel: Davamız turan davasıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi Pazar günü Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kasım 2019'da Kapaklı İlçe Başkanlığ?

GÜNDEM 24.08.2020 10:35:00 0
Yücel: Davamız turan davasıdır

 

 

Saat 14.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongre, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Divan Kurulu Başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Çığır Doğu Zorlu seçilirken, divan üyeliklerine ise İlker Yücel, Elber Alper Kısıkçılar, Ali Rıza Kuş seçildi. Zorlu yaptığı konuşmada “İstikbal için, istiklal için kazanan Türkiye olacak sloganıyla başlattığımız kongre süreçlerini bitiriyoruz. Genel başkanımızın özellikle hassasiyet gösterdiği ‘bir insanımızın, dava arkadaşımızın sağlığı birçok kongreden daha önemlidir’ dediği için pandemi kurallarına Bilim Kurulumuzun, Sağlık Bakanlığımızın uymamızı hassasiyetle istediği kurallara uyarak sevinçli bir şekilde kongremizi tamamlayacağız” dedi.

 

 

“KURUMSAL BİR YAPI KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞTIK”

 

Faaliyet raporu ve mali raporun okunup ibra edilmesinin ardından konuşan MHP İlçe Başkanı Çağlar Bütün de kongrelerin demokrasinin gereği, parti içinin terazisi olduğunu belirterek “Bugün burada demokrasi havasında bir kongre gerçekleştiriyoruz. Görevi aldığımız günden bugüne Kapaklı’da MHP İlçe Teşkilatı’na kurumsal bir yapı kazandırmak için çalıştık ve iyi bir ivme kazandık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olmakla beraber her zaman daha fazlasını yapacağımızın bilincinde ve idrakındayız. Rabbim bize nasip ettiği bu kutlu sancağı daha ileriye taşımayı ve günü geldiğinde bizden sonra gelecek dava arkadaşlarımızla birlik ve beraberlikte en üst düzeyde yaşandığı bugünkü gibi nasip etsin inşallah. Rabbim iki cihanda da yüzümüzü yere düşürmesin. Rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in kaldırdığı sancağı onurla taşımayı nasip etsin. Türk dünyasının bilge lideri Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin çizgisinden bir an olsun ayırmasın. Davamızı zaferle taçlandırsın. Ülküdaşlarımızı hak yoldan ayırmasın. Fitne ve fesattan uzak tutsun. Bizans hastalığına tutulanları davamızdan uzak eylesin” dedi.

 

 

“ELEŞTİRME HAKKINA VE HADDİNE SAHİP DEĞİLLER”

 

Tüm şehitlerimizi, Başbuğ Alparslan Türkeş’i ve Türk milletinin atası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de yad eden Bütün “Bugün kongreden çıkacak sonuçla mukaddes bir davanın sorumluluğu üstlenilecek. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendiyle birlikte yol yürüme şerefine naip olunacaktır. MHP’nin 51 yıldır siyasi sürecinin her zaman diliminde Türk milletine, aziz vatana göstermiş olduğu çok büyük bir çaba bulunmaktadır. Bugünlere kolay gelinmemiştir” dedi.  Milliyetçi Hareket Partisi’ne haddi olmayanlar, hakkı olmayanlar, 51 yıllık sürede dökülen gözyaşı içerisinde bir damlası olmayanlar, dün gelenler, bugün gidenler hiçbir şekilde bu hareketin aldığı kararları, duruşu eleştirme hakkına ve haddine sahip değillerdir. Bilinmelidir ki MHP ne para babalarının siyaset fantazisi yapacakları bir yer, ne hayatın hiçbir döneminde ülkücü duruşu göstermemiş bürokratların emeklilik uğraşı değildir. Şehitlerimizin emaneti bizimledir. Analarımızın duası ardımızdadır. Ülkü sancağını 12 Kasım 2019 tarihinde devraldığım günden bugüne varlığını her daim arkasında hissettiğim tüm ilçe yöneticilerinden Allah razı olsun” dedi. Eşi Elif Bütün’e de teşekkür eden Çağlar Bütün “Türkçe düşün, Türkçe sev, ne mutlu Türk’üm diyene” sözleri ile konuşmasını tamamladı. 

 

 

“DAVAMIZ TURAN DAVASIDIR”

 

MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel de, kongrelerin pandemi sürecinde yapıldığını belirterek “9 Ağustos’ta Samsun İlkadım ilçesinde başlayan ilçe kongreleri ilimizde de Hayrabolu’da başladı. Az önce Çerkezköy ilçemizin kongresini yaptık. Şimdi de Kapaklı ilçemizin kongresini gerçekleştiriyoruz. Görev alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten zor bir süreç, zor bir dava. Liderimiz 8-9 Şubat 2019 tarihinde Adana’da partimizin 50. yıl anma programlarında yaptığı konuşmasında şöyle dedi, 1969’dan günümüze kadar her ne sebeple olursa partimize kızmış, küsmüş, darılmış tüm ülküdaşlarımıza, Milliyetçi Hareket Partisi için gözyaşı dökenlere, turan için mücadele edenlere, yüreği Kızıl Elma için atan tüm arkadaşlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Tüm arkadaşlarımızı teşkilatlarımıza, davamızda görev almaya bekliyoruz. Fakat nefsine yenilmiş, şahsını teşkilatın önüne koymuş, kendisi için bir şeyler yapıp davasını ikinci plana koymuş, şahsı için adım atan arkadaşlarımızla aramıza aşılamayan bir duvar öreceğiz. Bu duvar bizim davamızın, bizim bekamızın, Milliyetçi Hareket Partisi, ülkücü hareketin kurtuluşu olacaktır. Bu dava sadece bizlerin davası değil. Bu dava Halil Esendağ’ın davası, bu dava Rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in davası, bu dava turan için mücadele eden Özbekistan’da yalın kılıç atının üzerinde Rus mitralyözüne karşı koşan Enver Paşa’nın davası, bu dava Mustafa Kemal Atatürk’ün davası. Eğer bir hak varsa onların hakkı var bizlerin değil. Hakkım var demeyeceğiz hak var demeyeceğiz. Vazife var, verilen vazifelerde durmadan koşmak var. Davamız 2023’te liderimizin bize emanet ettiği, liderimizin bize emrettiği, bölgesinde lider ülke Türkiye davasıdır. Davamız turan davasıdır, davamız Kızıl Elma davasıdır, davamız cumhur ittifakı protokolünde yazan ilahi kelimetullah nizamı alem davasıdır. Bu davadan da dönüş yoktur” dedi.

 

“LİDER ÜLKE TÜRKİYE”

 

İl Başkanı Yücel “İnşallah ilçelerimizde seçilen ilçe başkanlarımızla, ilçe yönetimleriyle, il yönetimleriyle, genel merkezimizle, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, taşra teşkilatlarımız, kadın kollarımız, ülkü ocaklarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla milliyetçi, ülkücü hareket Türkiye’yi 2023’de lider ülke Türkiye, daha sonra da dünyaya nizam veren bir ülke haline getirecektir” şeklinde konuştu.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mesajının okunmasının ardından seçimlere geçildi. 2019 yılında ilçe başkanlığına atanan Çağlar Bütün, tek aday olarak katıldığı seçimde delegelerin oyu ile başkanlığa seçildi. Çağlar Bütün başkanlığındaki yönetimde Abdurahman Eraslan, Atakan Duran, Burak Ceyhun, Emrah Emirtekin, Erhan Yalçın, Erol Taş, Ersan Coşun, Gönül Bodur, Güven Öztürk, Hakan Değirmenci, Hayrettin Karamuk, İrfan Ayhan, Mehmet Oğütçü, Nusret Güvercin, Ömer Kılıç, Rıfat Kayabaşı, Sabahattin Altınso, Sercan Ceylan yer aldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Çığır Doğu Zorlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hüseyin Üretürk, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, CHP İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU