Vali Yıldırım: Afetlere hazır yaşamak zorundayız

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümü nedeniyle Tekirdağ Valiliği önünde Afet ve Acil Durum Çantasının tanıtımı yapıldı. Tan?

GÜNDEM 23.08.2020 19:23:00 0
Vali Yıldırım: Afetlere hazır yaşamak zorundayız

 

 

Afet ve Acil Durum Çantasının tanıtımına katılan Vali Aziz Yıldırım, ülkemizin deprem riski yüksek bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, “Her an depreme ve benzeri afetlere hazır yaşamak zorundayız. Bu bilinci tüm vatandaşlarımızda oluşturarak, depremde meydana gelebilecek  can kaybının önüne geçmeliyiz. Bu konuda AFAD yetkililerimiz hem stantta hem de internet ortamında AFAD’ın gönüllülük sistemi üzerinden vatandaşlarımıza gerekli eğitimler ve bilgilendirmeleri yapılıyor” ifadelerini kullandı.

 

KORONAVİRÜS SALGININA DA DİKKAT ÇEKİLDİ

 

Çorlu, Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa’da da stant açılarak vatandaşlara Afet ve Acil Durum Çantası tanıtıldı. Yapılan tanıtımlarda; depremlerde Afet ve Acil Durum çantasının önemine dikkat çekildi. Bunun yanı sıra tüm dünya ile birlikte ülkemizin de mücadele ettiği yeni tip koronavirüs salgınına dikkat çekmek amacıyla standı ziyaret eden vatandaşlara maske-mesafe ve temizlik kuralları hatırlatılarak maske dağıtıldı.

 

Haber / Buse SERİN