Atıl vaziyetteki alanlar tarımsal üretime kazandırıldı 

Süloğlu Belediyesi, atıl vaziyette duran alanları tarımsal üretime kazandırdı. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran'ın projesi ile atıl vaziyetteki alanlarda yetiştirilen domates, biber, karpuz

GÜNDEM 20.08.2020 16:55:00 0
Atıl vaziyetteki alanlar tarımsal üretime kazandırıldı 

 

Uzun yıllardır atıl olarak duran ve hiçbir faaliyet yapılmayan yaklaşık 100 dönüm alan, Süloğlu Belediyesi tarafından tarıma elverişli hale getirildi. 

 

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZE DAĞITIYORUZ”

 

Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, “Daha önce çok kez denenen ancak iyi sonuç alınamayan bu alanda bin 600 adet dut, ceviz ve ıhlamur fidanı diktik. Fidanlarımızın olduğu alanın tamamına 10 bin metre damlama sulama sistemi kurarak alan içerisine domates, biber, kavun ve karpuz belediye personelimiz tarafından ekildi. Mart ve Nisan aylarında ektiğimiz mahsullerimizi toplayarak tek tek poşetledik ve sosyal yardımlar kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyoruz” dedi.

 

 

“ÜRÜNLERİMİZİ 300 AİLEMİZE ULAŞTIRDIK”

 

Göreve geldikleri ilk gün “Önce İnsan” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Ormankıran, “6 yıldır bu düşünce ile halkımıza nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyor ve çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizde imkanlarımız çok kısıtlı olsa dahi halkımıza ilkleri yaşatmaya devam ediyoruz. Hatta bugün yaptığımız bu sosyal projeyi Trakya genelinde yapan hiçbir ilçe belediyesi yok. Bu proje ile hem üretime katkı sunuyor, hem de bir nebze de olsa halkımızın bu zor günlerinde yanında oluyoruz. Belediye personelimiz yetişen sebzeleri topluyorlar ve tek tek poşetleyerek hemen ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtıyorlar. Bugüne kadar 300 ailemize ürünlerimizi ulaştırdık. Ulaştırmaya da devam edeceğiz. Tabi bu çalışmalarımız bir ekip işidir. Öncelikle her zaman ilçemizden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ekrem Canalp’e ve Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a teşekkürü borç bilirim. Yine ilçemizde halkımız için beraber çalışmalarımızı yürüttüğümüz Sayın Kaymakamımız Mehmet Faruk Kazdal’a, DSİ Bölge Müdürlüğümüze, İl Orman İşletmemize, Tarım İlçe Müdürlüğümüze ve belediye personelimize teşekkür ederim. Halkımıza faydalı olacak her proje ve hizmeti uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse SERİN