Malkara'da koyun bir defada beşiz doğurdu

Malkara'da besicilik yapan Hayrettin Öztürk'ün Trakya merinosu cinsi koyunu bir batında beşiz doğurdu. Koyunların ikiz doğurmasına alışkın olduğunu ifade eden Öztürk, "Beşiz olması bizim iÃ

GÜNDEM 20.08.2020 13:49:00 0
Malkara

 

Malkara’ya bağlı Yaylaköy Mahallesi'nde besicilik yapan, evli ve 2 çocuk babası 66 yaşındaki Hayrettin Öztürk, geçen yıl satın aldığı Trakya merinosu cinsi koyunun beşiz doğurduğunu söyledi. Koyunun genelde 2 yavru doğurduğunu anlatan Öztürk, beşiz doğurmasının kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, “40 yıldır bu işle uğraşıyorum. İlk defa besicilik hayatımda bir koyunun beşiz yavru doğurduğunu gördüm” dedi.

 

 

‘ALLAH’IM BU SENE BANA BEŞİZ KUZU VERDİ’

 

Hayrettin Öztürk şöyle konuştu: “Şaşkınlık içerisindeyim. Çok memnunum, çok mutluyum. Çok sevinçliyim. 40 yıldan buyana besicilik yapıyorum. Daha bu yaşıma kadar hiçbir koyundan 5 tane kuzu almadım. Ben bunun sebebini besiden tahmin ediyorum. Ben bugüne kadar koyunlarımın yeminden hiç kesmedim. Koyunlarıma sürekli yem veriyorum. Arpa, buğday, yeşil mısır, yonca, fiğ ve samanı karıştırıp veriyorum. Onlarda bana beşiz kuzu verdi. Şimdiye kadar ikiz oldu, üçüz oldu ama hiç beşiz kuzum olmadı. Allah’ım bu sene bana beşiz kuzu verdi. Gelinim ve oğlumda onları çok sevdi. Gelinim onlarla yakından ilgileniyor. Allah’ımıza şükürler olsun. Bu mutlu günleri de gördüm çok şükür. Koyunumun beşiz doğurduğunu duyan komşularım yakınlarım gördüklerinde onlar da çok şaşırdı. Görmeye gelenler iki günlük kuzularımla hatıra fotoğrafı çektiriyor. 130 kadar koyunum var” dedi.

 

 

Haber / Murat YAYIN