Saray'daki taşıma şebekesini jandarma çökertti

Tekirdağ İl Jandarma Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarı değerlendiren ekipler, elde ettikleri bilgileri Jandarma Genel Komutanlığı ile paylaşırken, Tekirdağ'da oluşturula

GÜNDEM 19.08.2020 11:27:00 0
Saray

Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’na gelen bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın soruşturması kapsamında Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kurduğu özel ekiple 9 ay boyunca Saray’da zanlıları teknik ve fiziki takibe alarak taşımalı eğitim şebekesini BBG evini izler gibi izledi.

 

TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP 9 AY SÜRDÜ

 

İl Jandarma Komutanlığı’na gelen bir ihbarla 9 ay önce başlatılan soruşturmada şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takiplerinin ardından elde edilen bilgi ve belgeler ışığında jandarma, sabaha karşı Saray’da operasyon düzenledi. Saray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında taşımalı eğitim-öğretim ihalesinde teknik şartnameye uymayan araçlarla taşıma yaparak haksız kazanç sağlayan,  taşımalı eğitim bedeli olarak kestikleri faturalarla devleti aylarca milyonlarca lira zarara uğratan şahıslara yönelik eş zamanlı operasyonla jandarma şafak baskını yaptı.

 

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

9 aydır süren soruşturmanın ardından operasyon için düğmeye basıldı. 2019-2020 eğitim yılı kapsamında almış oldukları taşımalı eğitim şartnamesinde yer alan maddelere aykırı davranıp haksız kazanç elde ettikleri, kesilen şişkin faturalarla devleti milyonlarca lira zarara uğrattıkları gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında 8 zanlı evlerinde gözaltına alınırken kestikleri faturalar ve işlemlerin döndüğü milli eğitimdeki doküman ve evraklara el konuldu. Soruşturma kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü, bazı okul müdürleri ve bazı memurların da tanık sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Şüpheliler için 4 günlük gözaltı süresi verildiği kaydedildi. Eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar Saray, Karaağaç ve Çerkezköy’deki nezaretlerde gözaltında tutuluyor. Saray’da başlayan taşımalı eğitim vurgunu operasyonu kapsamında diğer ilçelerdeki ihale dosyaları da mercek altına alınırken operasyonun önümüzdeki günlerde birçok ilçede genişletilerek yapılması bekleniyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ