Valilik, gurbetçilere 'hijyen kiti' dağıtıyor 

Edirne Valiliği tarafından tatillerini Türkiye´de geçirdikten sonra yurt dışında yaşadıkları ülkelere dönmek için Kapıkule´ye gelen gurbetçilere, koronavirüs önlemleri kapsamında 'hijyen

GÜNDEM 19.08.2020 11:13:00 0
Valilik, gurbetçilere


İpsala, Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarından çıkış yapan gurbetçilere içinde maske, ıslak mendil ve dezenfektan olan paketler veriliyor. Gurbetçilere Edirne´ye özgü badem ezmesi ile kavala kurabiyesi de ikram ediliyor.

 

 

 

 

Ülkelerinde tatillerini geçirmek için gelen gurbetçilerin geri dönüş yolculuğu başladı. Edirne Valiliği, gurbetçilerin sağlıklı ve hijyenik koşullarda yolculuk yapabilmeleri için Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarında 'hijyen kiti' dağıtmaya başladı. Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, “Gurbetçilerin yanında olduğumuzu göstermek ve koronavirüse karşı dikkatli olmalarını sağlamak adına uygulama devam edecek” dedi. 

 

 

 

 

“HOŞNUT BIRAKMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

 

Eraslan, "Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp´in talimatları doğrultusunda, vatandaşlarımızın geri dönüşlerinde yardımcı olabilmek, bir nebze katkı sağlayabilmek için Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarımızda vatandaşlarımıza dezenfeksiyon kiti veriyoruz. Maske, dezenfektan; yolculuklarının güzel geçmesi, sağlıkla yollarına devam edebilmeleri, ağızlarının da biraz tatlanması ve Edirne´yi hatırlamaları için de badem ezmesi, kavala kurabiyesi gibi ikramlarımız bulunmakta. Biz her şekilde Avrupa´da yaşayan vatandaşlarımızın her sene yaşadığı bu sıkıntılı süreçte Edirne Valiliği olarak yanlarında olacağız. Bu tarz küçük ama gönülleri fetheden ikramlarla kendilerini hoşnut bırakmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. Çevre Koruma Vakfı Müdürü Eraslan, gurbetçilere dağıtılan 'hijyen kiti'nin içinde 2 maske, ıslak mendil ve 100 mililitrelik dezenfektan bulunduğunu söyledi. Eraslan ayrıca dezenfektanın Trakya Üniversitesi iş birliğiyle bugüne kadar 10 ton, maskenin de yerel imkanlarla 3 milyon adet olarak üretildiğini kaydetti.

Haber / Buse SERİN