Dönmez: Sanayi odası siyaset yapma yeri değil

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası makam odasına astığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını, geçtiğimiz günlerde indirerek yerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hi

GÜNDEM 16.08.2020 19:02:00 0
Dönmez: Sanayi odası siyaset yapma yeri değil

 

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Tüm sanayici ve yatırımcılarımıza açık olan bir odanın başkanının böylesine açık açık siyasi reklam yapması olası bir iş değildir. O makam tarafsız olmayı gerektiren bir makamdır. Siyasi tercihlerinizi kendinize saklamanız, siyaset yapacaksanız da gidip AKP’de yapmanız doğru olandır. Ticaret Odası makam odasında asılı olan ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün resminin kaldırılması da çok değerli partinizin siyasi görüşleri doğrultusunda mı gerçekleştirmiştir? Doğrusunu söylemek gerekirse Sayın Kozuva, size yakışını yapmışsınız” dedi.

 

TİCARET ODASI SİYASET YAPMA YERİ DEĞİL

 

Bir oda başkanının herkese eşit mesafede olması gerektiğini kaydeden Dönmez, Ticaret Odası’nın siyaset yapma yeri olmadığını ifade ederek “Tabii bu işin bir de önümüzdeki dönemi vardır. AKP’li olmayan sanayicilerimizden hangi yüzle oy isteyeceksiniz? O makama yakışmadığınızı ifade ederken sizi şiddetle kınıyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU