"Her türlü yardıma hazırız"

Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ile Bulgaristan'ın Haskovo Valisi Stefka Zdravkova Bulgaristan'da devam eden orman yangını ile ilgili iki ülke sınırında bir görüşme yaptı. Edirne Valis

GÜNDEM 11.08.2020 18:22:00 0

 

Bulgaristan'ın güneydoğusundaki Haskova bölgesinde başlayan ve rüzgarlı havanın etkisiyle yayılan orman yangını 4 gündür devam ediyor. Bulgaristan’da yangınla mücadele sürerken sınırımızda da yangının sıçramaması için güvenlik şeridi oluşturularak tedbirler alındı.

 

YANGIN İLE İLGİLİ SON DEĞERLENDİRMELERİ YAPTILAR

 

Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır ile Bulgaristan’ın Haskovo Valisi Stefka Zdravkova Bulgaristan’da devam eden orman yangını ile ilgili iki ülke sınırında görüşme yaptı. Edirne Valisi Ekrem Canalp’in bilgisi ve izni ile yapılan görüşmede bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Çakır ve Bulgaristan’ın Haskovo Valisi Stefka Zdravkova yangınla ilgili son değerlendirmeleri yaptı.

 

“KOMŞUDAKİ YANGIN BİZDE Kİ YANGINDIR”

 

Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Bulgar yetkililere geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki 294 No’lu sınır taşında Haskovo Valisi Stefka Zdravkova ile görüştü. Türkiye olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyleyen Çakır, “Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan sizlere selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa komşu olarak biz yardıma hazırız. Bizim de yüreğimiz yandı. Komşudaki yangın bizde ki yangındır. Eğer ki Sayın Valiler yada İtfaiye Müdürleri herhangi bir ihtiyaç belirtirse biz bu konuda hazırız. Biz zaten bölge bölge araçlarımızı park ettik. Su takviyelerimizi yaptık. Yangının sizin taraftan bizim tarafa geçmesi durumda biz müdahaleye hazırız.  48 adet aracımız sürekli burada hareket halinde” dedi.

 

“KÜÇÜK BİR BÖLÜM KALDI”

 

Haskovo Valisi Stefka Zdravkova da, yangına müdahalenin devam ettiğini, küçük bir bölümünün kaldığını oraya da helikopter ile ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’den gelen yardımlar bizim için çok önemli. Bizim taraftaki arazi biraz engebeli olduğu için söndürme biraz gecikti. Müdahalemiz tüm ekiplerimiz ile devam ediyor. İlginize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Heyetler daha sonra sınırın her iki bölgesinde de inceleme yaptı. Görüşmeye Edirne ve Bulgaristan’ın Svilengrad İtfaiye Müdürleri de katıldı.

 

Haber / Yener AKBABA