Süleymanpaşa Büyük Meydan projesinde son aşamaya gelindi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa'nın tarihi dokusuna uygun olarak yapılması planlanan "Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi" çerçevesinde son aşama olan Telekom binasÄ

GÜNDEM 11.08.2020 11:59:00 0
Süleymanpaşa Büyük Meydan projesinde son aşamaya gelindi

 

Proje kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan değerlendirme toplantısında, proje çalışmaları başladığı günden bugüne dek olan faaliyetler değerlendirildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Telekom binasının yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından izlenecek yol haritası ile alakalı kapsamlı bir sunum yapıldı. Koronavirüs salgını dolayısıyla sosyal mesafe, maske kullanımı ve hijyen kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan ile daire başkanları ve ilgili daire başkanlıklarının personeli yer aldı.

“EN BÜYÜK MEYDANINA KAVUŞACAK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “3 aşama şeklinde gerçekleştirilecek olan Süleymanpaşa Büyük Meydan Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Süleymanpaşa Katlı Yer Altı Otoparkı ve meydan düzenlemesi ile ilçenin önemli bir simgesi olan Merdivenli Park, düzenlenen açılış törenleriyle vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştu. Projenin 3'üncü aşaması çerçevesinde ise, Telekom binasının yıkım çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Süleymanpaşa, Trakya Bölgesi'nin en büyük meydanına kavuşmuş olacak” dedi. 

 

 

“3. ETABINA GELDİK”

 

Albayrak, "Süleymanpaşa ilçemizde, Büyük Meydan Projesi kapsamında Trakya Bölgesi'nin en büyük meydanını oluşturma çalışmalarımızın 3. etabına geldik. Telekom Adası'nın kamulaştırılması sonucunda binamızın yıkım işlemlerine başladık. Yıkım ve hafriyat kaldırma çalışmalarının tamamlanmasıyla meydanımız daha da genişleyecek ve sosyal donatılar kazanacaktır. Bugün de projemizle ilgili olarak kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Projemiz çerçevesinde yapılacak çalışmaları ele aldık. Mavi gözlü kentimizin tarihi dokusunu uygun olarak tamamlayacağımız projemizin şehrimize ve siz değerli hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ