Yüksel: Yeni kurslar açmaya hazırlanıyoruz

Geçtiğimiz gün düzenlenen törenle Ergene Kültür Merkezi'ni Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden devraldıklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Kültür merkezi bina

GÜNDEM 6.08.2020 16:24:00 0
Yüksel: Yeni kurslar açmaya hazırlanıyoruz

 

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tekirdağ Meslek Edinme Kursu (TEMEK) tarafından desteklenen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Ergene Belediyesi iş birliğinde düzenlenen kurslara yenileri ekleniyor.

 

 “YENİDEN BAŞLAMAYA HAZIRLANIYORUZ”

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “İlk mezunlarını veren ve mezunlarının bir bölümünün kendi iş yerini açtığı kuaförlük kursunun yanı sıra giyim, pastacılık, fotoğrafçılık ve kamera çekimi, deri çanta, aksesuar ve hediyelik eşya yapımı ile halk oyunları kursları Ergene Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılacak. Pandemi dönemi nedeniyle ara verilen kurslara maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde ve açıklanan yeni yönetmelikler uyarınca yeniden başlamaya hazırlanıyoruz. Kursların başarılı olacağına ve katılanlara da fayda sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

“YARARLI OLACAĞINA İNANIYORUM”

 

Kurs sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarının da verileceğini belirten Yüksel, “Ergene Kültür Merkezi’nin belediyemize devredilmesinin ardından çalışmalarımıza hız kazandırdık. Pandemi dönemi nedeniyle alınan tedbirlerin el verdiği ölçüde kurslarımızı ve etkinliklerimizi düzenleyeceğiz. Ergene Kültür Merkezi’nde düzenlenecek faaliyetlerin Ergene halkı için yararlı olacağına inanıyorum. Ergene Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptığı çalışmalarla insanımıza her alanda dokunan işler yaparak faydalı olma gayretimizi sürdürüyoruz. Ergene’de vatandaşlarımıza her zaman destek verdik vermeye de devam ediyoruz. İlçemiz halkına istihdam sağlayarak onları iş sahibi yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz iş sahibi oldu ve birçoğu kendi iş yerini açtı. Projemiz Tekirdağ’da örnek gösterilecek bir proje. Kurslara katılmak ve kurslarla ilgili olarak bilgi almak isteyenler Ergene Kültür Merkezi’ne müracaat edebilecekleri gibi ayrıca Ergene Belediyesi’nin 44 59 43 numaralı iletişim merkezinden de bilgi alabilirler” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ