YKS tercihleri yarın başlıyor

2020- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri, 6-14 Ağustos tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik

GÜNDEM 5.08.2020 13:04:00 0
YKS tercihleri yarın başlıyor

 

 

Tercih yapacak adayların 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekiyor. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalı. 

 

TERCİHLER ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK

 

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalı. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacak. Tercih işlemleri, 14 Ağustos tarihinde saat 23.59’da sona erecek. 

 

ÖĞRETMENLERİN DESTEĞİ İLE YAPILACAK

 

2020-YKS tercih işlemlerinin, 6-14 Ağustos tarihleri arasında, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve şifre ile yapılacağını belirten Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Kapaklı Anadolu Lisesi, Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimize EBA ile öğretmenlerimizin destekleri ile YKS tercihleri yapılacak” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU