Öztrak ve Yüceer yeniden Parti Meclisi'nde

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı Pazar günü gece geç saatlere kadar devam eden Parti Meclisi oylamasının yapılması ile sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak en Ã

GÜNDEM 27.07.2020 14:43:00 0
Öztrak ve Yüceer yeniden Parti Meclisi

 

 

Cumartesi sabahı başlayan Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Kurultayı, Pazar gecesi Parti Meclisi, Bilim, Kültür ve Sanat Platformu ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimlerinin yapılmasıyla sona erdi.

 

4 İSMİN GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI GÖREVLERİ SONA ERDİ

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak en çok oyu alarak 52 kişilik Parti Meclisi’ne birinci sıradan girmeyi başarırken, diğer bir Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de parti meclisine girdi. Mevcut genel başkan yardımcıları Ünal Çeviköz, Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yeterli oyu alamazken, bir başka Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise ilk 52 kişinin arasına girmeyi başarmasına rağmen parti tüzüğü gereği uygulanan cinsiyet kotasıyla liste dışı kaldı.

 

KILIÇDAROĞLU’NUN LİSTESİNİ DELDİLER

 

6’ncı kez Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, toplamda 222 kişinin aday olduğu Parti Meclisi için delegenin önüne 80 kişilik bir anahtar liste koyarken, seçimler sonucunda, Kılıçdaroğlu'nun bu 80 kişilik listesinde olmayan Gürsel Erol, Gaye Usluer, Gökhan Günaydın, Eren Erdem, Müslim Sarı, Aylin Nazlıaka, Erbil Aydınlık, Ahmet Hakan Uyanık ve Sema Dinçer de delegeden yüksek oy alarak Parti Meclisi'ne girmeyi başardı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almayıp ilk 52'ye girmeyi başaran Mehmet Tüm, Hakkı Akalın ve Mehmet Ali Çelebi ise cinsiyet kotasına takıldığı için Parti Meclisi dışında kaldı.

 

İŞTE 52 KİŞİLİK PARTİ MECLİSİ YÖNETİMİ

 

Faik Öztrak, Bülent Kuşoğlu, Ali Öztunç, Rıfat Nalbantoğlu, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Umut Akdoğan, Deniz Demir, Gürsel Erol, Erdoğan Toprak, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Ahmet Akın, Hakkı Suha Okay, Ednan Arslan, Gamze Akkuş İlgezdi, Zeynel Emre, Murat Emir, Tekin Bingöl, Ulaş Karasu, Gamze Taşcıer, Gökan Zeybek, Bülent Tezcan, Orhan Sarıbal, Seyit Torun, Tahsin Tarhan, Özgür Karabat, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gaye Usluer, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Eren Erdem, Hasan Baltacı, Devrim Barış Çelik, Gülizar Biçer Karaca, Nevaf Bilek, Müslim Sarı, Ali Mahir Başarır, Aysu Bankoğlu, Yaşar Seyman, Candan Yüceer, Aylin Nazlıaka, Pınar Uzun, Ayça Taşkent, Sevgi Kılıç, Erbil Aydınlık, Gökçe Gökçen, Ahmet Hakan Uyanık, Neslihan Hancıoğlu, Semra Dinçer, Gizem Özcan, Hasan Efe Uyar.

 

Kurultaya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Marmaraereğlisi Belediye Eski Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın, Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç ile Tekirdağ ve ilçelerinden çok sayıda partili katıldı.

 

 

 

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU