86 yıl sonra ilk namaz

Ayasofya Cami, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan ilk Cuma namazıyla 86 yıl sonra cami statüsünde ibadete açıldı.

GÜNDEM 24.07.2020 18:58:00 0
86 yıl sonra ilk namaz

 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen programda duaları ve Kur'an-ı Kerim tilavetlerini dinleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami içinde Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı Cuma namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Cuma namazı için saf tuttu.

 

ÇERKEZKÖY’DEN DE KATILIM OLDU

 

Ayasofya Cami ve çevresi Cuma namazı için dolup taşarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınan Cuma namazına 350 bin kişinin iştirak ettiğini açıkladı. Ayasofya Cami’nde 86 yıl sonra kılınan ilk Cuma namazına Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem’in yanı sıra Çerkezköy, Kapaklı ve Tekirdağ’dan da bazı iş adamları katılırken, Çerkezköy Gençlik Merkezi’nin gönüllü genç ve liderleri de bu tarihi ana şahitlik etti.

 

 

 

Haber / Yakup KARATEPE