"Keşan 8 kilometrelik çevre yolu kazandı"

Keşan Belediyesi tarafından İspat Cami Mahallesi'nde asfalt ve refüj yapımı tamamlanan Muhtar Ali Çevikel Caddesi ve Bolayır Caddesi, düzenlenen tören ile trafiğe açıldı. Belediye Başkanı Mustafa Hel

GÜNDEM 24.07.2020 14:59:00 0

 

Törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Balcı, Nuran Uslu, Ali Yılmaz, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Mustafa Mercan, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ile yönetim kurulu üyeleri, Keşan Belediyesi birim amirleri, merhum Ali Çevikel’in kızı Gülseren Kıranlı ile Çevikel ailesi ve mahalle muhtarları katıldı.

 

“MUHTAR ALİ ÇEVİKEL CADDEMİZİN BİR ANLAMI VAR”

 

Muhtar Ali Çevikel Caddesi’nin 2,5 ay önce başlayan çalışmaların ardından bugünkü haline geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Bugün caddemizi yeniden trafiğe açmak için bir aradayız. Keşan 8 kilometrelik bir çevre yolu kazandı. Salı Pazarımızın bulunduğu noktadan Çamlıkent Taksi’ye kadar 4 kilometre geliş 4 kilometre gidiş olmak üzere 8 kilometrelik bir çevre yolu. Bugün çevre yolunun bittiği gündeyiz. İspat Camii Mahalleli olmanın da gururunu yaşıyorum. Benim çocukluğumda mahallemin bir muhtar ağabeyi vardı; Muhtar Ali Çevikel. Onu anarak bu yolu yeniden trafiğe açalım istedik. Hizmet edeni böyle anmak bizim için şereftir. Geçmişte hizmet ettiğine inandıklarımızı da yad etmemiz gerektiğine inanıyorum. Muhtar Ali Çevikel Caddemizin bir anlamı var. Hem Keşan’ın en büyük mahallesinin bir teğet caddesi, çevre yolu sıfatında hem de Keşan sanayisini boydan boya kapsıyor” ifadelerini kullandı.

 

“ANA CADDE OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ”

 

Helvacıoğlu, “Muhtar Ali Çevikel Caddesi, ana cadde olarak değerlendirilmeli. Uzun yıllar bu caddenin yapımına sıra gelmemiş. Keşan’a var olan caddeleri yenileme düzenleme adı altında bir çevre yolu yapma ihtiyacı duyduk. Seçimler öncesi de bunu projelerimizde beyan etmiştik. Çok şükür ki bir projemiz daha bitmiş oldu, vatandaşımıza bir sözümüzü daha tutmuş olduk. 2,5 aydır bu caddeyi yeniledik ve çok hızlı bir şekilde Karayolları ile işbirliği yaparak Sanayi Katılım Yolunu da hizmete kazandırdık. Katılım yolunun Muhtar Ali Çevikel Caddesi’ne bağlanmasıyla bugün çevre yolumuzun trafiğe açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu açılış trafiğe açılış, inşallah büyüklerimizle beraber bugün aramızda olamayan kamu kuruluş ve amirlerimizle beraber, siyasilerimizle beraber yolumuzun açılışını ayrıca yapacağız. Bugün bismillah diyoruz bir açılış yapıyoruz” dedi. 

 

“MUHTARLIK KAHRAMANLIK İŞİ”

 

Ali Çevikel’in kızı Gülseren Kıranlı da, “1960’lı yıllarda babam Ali Haydar Çevikel muhtar olmuş ve 38 yıl aralıksız olarak hizmet etmiştir. Bu güzel günde burada olmaktan, babamın kızı olmaktan gurur duydum. Babam muhtarlığı yaşam tarzı olarak yaptı. Her zaman güler yüzlü oldu. Ben de sürekli sayın muhtarlarımı sık sık ziyaret ederim. Muhtarlık kahramanlık işi. Gecesi gündüzü olmayan ama yaptığı fedakarlık görevi sayılan bir iş. Bu caddeye babamın adını veren dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve meclis üyelerine teşekkür ederim.”

 

Haber / Ruşa ELMA