Söndürülmeden atılan sigara izmariti yangın çıkardı

Malkara'da seyir halindeki bir araçtan söndürülmeden atılan sigaranın otları tutuşturmasıyla çıktığı değerlendirilen yangın Sarnıç Mahallesi yerleşim alanına ve yakınındaki akaryakÄ

GÜNDEM 18.07.2020 18:55:00 0
Söndürülmeden atılan sigara izmariti yangın çıkardı


 

Yangın, Malkara – Hayrabolu yolu üzerinde ilçeye bağlı Sarnıç Mahallesi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki bir aracın camından söndürülmeden sigara atıldı. Yanan sigaranın kuru otları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle alevler yükselince yangın Kiremitlik ve Sarnıç Mahalleleri’nde çiftçilik yapan 3 kişinin tarlasında yaklaşık 200 dönüm alan üzerine yayıldı. Mahalleli durumu hemen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Malkara itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar ile mahalleden gelen traktörler yaptı. Olay yerine giden itfaiye ekipleri yangını  yerleşim yerlerine ulaşmadan ve yolun karşısında bulunan akaryakıt istasyonuna sıçramadan kontrol altına aldı. 

 

‘YANAN SİGARA İZMARİTLERİNİ SÖNDÜRMEDEN CAMDAN ATMAYIN’

 

Yanan sigara izmaritlerinin söndürülmeden ve camdan dışarı atılmaması konusunda uyaran Sarnıç Mahallesi sakinlerinden Emre Çaytaş, “Lütfen kimse yanan sigaralarını yola atmasın. Böyle yangınlar çıkıyor. Çiftçilerin yaptığı emekler boşa gidiyor. Tarlanın verimleri düşüyor. Yanan sigaralar için arabaların içinde bir küllük bulundursunlar. Her şeyden önce bu tür şeyler zaten çevre kirliliğidir. Bu doğa hepimizin.  Trakya hepimizin. Yanan yerin arkası köy. Buralarda bizlerin, hepimizin yerleşim yerleri var. Köyün girişinde benim evim var. Ayrıca çevreye cam şişeleri de atmayalım. Bu yangınlar sigaradan olmasa atılan cam şişelerden, çöplerden yangın çıkacak. Yangın olan yerin karşısı benzinlik. Şuanda rüzgar bir ters esse benzinliğe sıçrasa yaşayacağımız felaketin büyüklüğünü anlatmaya kelimeler yetmez. Lütfen biraz daha dikkatli olalım” dedi.

 

 

 

 

Haber / Murat YAYIN