Taksilerde koronavirüs denetimi yapıldı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen koronavirüssalgÄ

GÜNDEM 17.07.2020 17:43:00 0
Taksilerde koronavirüs denetimi yapıldı

 

 

Ekipler, Edirne’nin en işlek noktalarından biri olan Orduevi Kavşağı'nda maske takma zorunluluğu olan taksi sürücülerine yönelik 'maske denetimi’ yaptı.

 

MASKE TAKMAYANLARA 900 TL CEZA

 

Maske takmayan sürücülere 900 lira ceza tutanağı uygulayan ekipler, araç içinde de dezenfektan malzemeleri, yolcular arasında sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı yönünde kontroller yaptı. Denetimlerden sürücüler de yolcular da memnun olduklarını söyledi. Edirne’de taksicilik yapan Hüsamettin Ayaz, “Koronavirüs salgını henüz bitmedi. Denetimlerin devamlı yapılmasını istiyoruz. Çok yerinde bir uygulama, bunun devamlı yapılmasını istiyoruz. Bu hastalığın önüne geçilmesi için uygulamaların devam etmesini istiyoruz. Hijyen kurallarının öneminin farkındayım ve bu yüzden taksime kurallara göre yolcu alıp maske takmadan yola çıkmıyorum" ifadelerini kullandı. Taksici Mustafa Taşkın da, “Sürekli maske takıyorum. Uygulamadan gayet memnunum. Ayrıca kapı kollarını ve taksi içini dezenfekte ediyoruz. Her yolcu inip bindiğinde bu uygulamayı yapıyorum" diye konuştu. Yolcular da koronavirüs salgını nedeniyle yapılan uygulamadan memnun olduklarını kaydetti.

 

Haber / Yakup KARATEPE