"15 milyon TL'lik hibe kazandırılmış oldu"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 12 Temmuz Pazar günü Keşan'a gelerek spor yatırımlarını inceleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ziyaretini değerlendirdi.

GÜNDEM 14.07.2020 10:39:00 0

 

Bakan Kasapoğlu’nun Keşan’a müjdelerle geldiğini kaydeden Helvacıoğlu,“40 yıllık stadımızda tribünümüz önünde son hatıra fotoğrafımızı çektirdik. Sentetik saha, kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu ve bu alanların değişiminin sözünü verdi. Stadımıza tartan bir pist kazandırıyoruz” dedi.

 

“ÇOK GÜZEL DONATILARA KAVUŞACAĞIZ”

 

Bakan Kasapoğlu’nun Keşan’da 11 mahalleye 11 semt sahası sözünü de verdiğinin altını çizen Helvacıoğlu,“Stadyumun yenilenmesi ve yarı olimpik yüzme havuzu belliydi. Ancak 11 mahalledeki semt sahası sözü günün sürprizi oldu. Bunların yılbaşına kadar bitme aşamasına geleceğini ifade etti. Bakanımıza açılış makası hediye ettik. Bakanımız açılışların yapılacağı günü sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Bakanımızın da dediği gibi gençlerimiz bizim en büyük umudumuz” dedi. Yaklaşık 6,5 dönümlük bir alanı Yeni Mahalle’de yüzme salonu olarak ilçeye Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle kazandırdıklarını da ifade eden Helvacıoğlu, “Bu alan 3 dönüm yüzme havuzu 3 dönüm de semt sahası olacak. 3,5 milyon TL’lik bir yatırım bu. 23 Temmuz’da ihalesine çıkıyoruz. 2021 yılına bütün tesislerimizi hazır edeceğiz. Kapalı Spor Salonumuzun çatısı tamir edilecek, boyanacak. Isıtma sistemi ve tadilat çalışmalarının kapsamını Bakanımızın desteğiyle daha da geliştirme sözü aldık. Bununla ilgili olarak Ankara’ya bir ziyaret daha gerçekleştireceğiz. 2021 yılında gençlerimiz Keşan’da semt sahalarıyla, yüzme alanlarıyla çok güzel bir şekilde donatılara kavuşacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Helvacıoğlu, “Keşan tarihinde ilk kez spor kulüpleri spor bakanıyla aynı masa etrafında buluştu. 6 spor kulübü başkanımız ülkemizin, devletimizin spor bakanıyla aynı masada sorunlarını paylaştı. Bakanımızın ziyaretinde yanımızda olan Valimize, İl Başkanımıza, Kaymakamımıza, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Telefonla bizlere destek olan Vekilimiz Fatma Aksal ile tüm gün bizlerle olan basınımıza da çok teşekkür ediyoruz. Kazanan Keşan oldu. Keşan’ımızın spor anlamında nasıl güzel şekilde değişime uğradığını hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE