Tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı 

8 Temmuz 2018'de Çorlu'nun Sarılar Mahallesi'nde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar aileleri tarafından dikilen anıt önünde anıldı. Kazada kızı ve kardeşlerini kaybeden Zeliha Bilgin, &

GÜNDEM 9.07.2020 10:31:00 0
Tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı 

 

 

 

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018'de Çorlu'nun Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak, devrildi. Kazada 7'si çocuk, 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı.

 

"İKİ YIL ÖNCE CANLARIMIZ KATLEDİLDİ"

 

Hayatını kaybeden vatandaşlar, kazanın ikinci yıl dönümünde aileleri tarafından Sarılar Mahallesi’nde dikilen anıt önünde anıldı. Anmaya hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralılar katıldı. Kazada kızı 15 yaşındaki Bihter Bilgin ile kız kardeşleri Derya Kurtuluş, 6 aylık Beren Kurtuluş ve Emel Duman'ı kaybeden Zeliha Bilgin, "İki yıl önce burada bizim canlarımız katledildi. İhmal yüzünden bizim canlarımıza kıydılar. İki yıl olan bu sürede adalet yönünde hiç bir arpa boyu yol alamadık. Alamıyoruz da. Bizler eğer pes edersek suçlu yağmur denilerek bu dava kapatılacak. Ne yazık ki Türkiye'de insanlar acılarıyla adalet aramak zorunda bırakıldı" ifadelerini kullandı. Kazada oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz ise verdikleri bu mücadelenin gurur ve onur mücadelesi olduğunu, hayatlarının son nefesine kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

 

 

Haber / Yakup KARATEPE