Belediye, pandemi sürecinde açılan düğün salonunu yeniledi

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs salgını dolayısıyla 3 aydır kapalı olan düğün salonları, normalleşme süreci kapsamında 1 Temmuz'da açılmıştı. Marmaraereğ

GÜNDEM 4.07.2020 11:28:00 0
Belediye, pandemi sürecinde açılan düğün salonunu yeniledi

 

 

Ülkemizde ilk vakanın 11 Mart tarihinde görüldüğü koronavirüs salgını çoğu sektörü olumsuz etkiledi. Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi (küresel salgın) olarak tanımladığı koronavirüs sebebiyle birçok faaliyet ve etkinlik ile birlikte düğünlerde ertelenmişti. Virüs ile mücadelede alınan önlemler sayesinde vaka sayılarının düşüşe geçmesiyle normalleşme adımları atıldı. Marmaraereğlisi Belediyesi, normalleşme adımları kapsamında 1 Temmuz'da açılan Belediye Düğün Salonu'nu yeniledi.

 

"GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK"

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen genelge ile düğün salonlarının 1 Temmuz'da açılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine Marmaraereğlisi Belediyesi, genelge kapsamında belirli kurallara uyulması şartı ile açılan Belediye Düğün Salonu'nda vatandaşlarına daha iyi bir hizmet verebilmek amacıyla yenileme çalışmaları yaptı. Marmaraereğlisi Belediye Düğün Salonu'nun bahçesini de düzenleyerek düğün merasimlerinin yapılması için uygun koşulları sağladıklarını ve yeni evlenecek çiftlere özel günleri için güzel bir ortam oluşturduklarını kaydeden Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Ekiplerimiz, salonun iç kısmında da yenilemeye giderek tadilat işlemlerini tamamladı. Pandemi dolayısıyla düğün salonunda alınması gereken tüm tedbirler alınarak vatandaşların kullanımına açıldı. İçinde bulunduğumuz süreç dolayısıyla belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilecek olan düğünler için gerekli olan tüm önlemlerimizi aldık"

 

TADİLAT İŞLEMLERİ YAPILDI

 

Hikmet Ata, "Düğün yapılamayan süreci doğru değerlendirerek düğün salonumuzun eksiklerini giderdik. Hem salonumuzun içerisinde, hem de bahçesinde gerekli olan tadilat işlemlerini gerçekleştirerek vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Bende düğün yapacak olan çiftlerimize şimdiden hayırlı olsun diyerek, kurallar konusunda hassas davranmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN