Belediye, Akıllı İzleme Merkezi'ni devreye soktu

Keşan Belediyesi, Akıllı Keşan İzleme Merkezi'ni (AKİM) faaliyete geçirdi. Keşan Belediyesi Akıllı Keşan İzleme Merkezi'nde 222 kamerayla Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi, belediye ana hizmet binası, Keşan

GÜNDEM 3.07.2020 13:49:00 0
Belediye, Akıllı İzleme Merkezi

 

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu; Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve AKİM’den sorumlu Bilgi İşlem Müdürü Aytaç Onur Akay’la birlikte AKİM ile ilgili açıklama yaptı.

 

"HAYALİMİZDİ"

 

Helvacıoğlu, “Akıllı ve güvenli belediyecilik anlayışla dijital belediyecilik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hizmet merkezlerimizde daha önce güvenlik görevlilerimiz ve bekçilerimizle gözleme ve güvenlik faaliyeti yürütüyorduk. Bu da çok ciddi bir maliyete neden oluyordu. Hem maddi anlamda tasarruf ediyoruz hem de daha etkin bir çalışma ve dijitalleşme örneği sergiliyoruz. Keşan Belediyesi’nin her noktası AKİM’den izleniyor ve sıkıntılara en kısa sürede müdahale edilmesi açısından bu sistem çok büyük bir kolaylık sağlanıyor. Bu bizim göreve gelirken hayalimizdi. Bilgi İşlem Müdürlüğümüzün başarılı bir çalışmasıyla dijital belediyecilik alanındaki bu uygulamayı tam manasıyla devreye soktuk” ifadelerini kullandı.

 

"GÜVENLİK SEVİYESİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI"

 

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, yıl sonuna kadar Keşan Belediyesi’nin 400 noktasında kimin nasıl çalıştığını, tesiste ne gibi faaliyetler yürütüldüğünü hem güvenlik hem de iş disiplini anlamında izleme imkanı oluşturduklarını kaydederek, “Mücavir alanlarımızdan Erikli ve Yayla’da, Hal Binamızda, Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminalimizde, müzemizde, terfi istasyonlarımızda, İtfaiyemiz ve Cumartesi Pazar alanımızda bu kameraların büyük faydasını görüyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Yardımcısı Yakup Balcı da, “360 derece dönebilen ve pazaryerini bütün bir şekilde görebilen kameralar sayesinde güvenlik seviyemizi en üst düzeye çıkarmış olduk. Kameralarımız ısıya ve harekete duyarlı. Kameralarımız 24 saat boyunca kayıtta” dedi.

 

"TESİSLERİMİZDE KÖR NOKTA KALMAYACAK"

 

Akıllı Keşan İzleme Merkezi Bilgi İşlem Müdürü Aytaç Onur Akay da, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce Pazaryeri Kompleksi’nde var olan 120 kameraya ilave olarak komplekse ve hizmet binalarına eklenen 102 kamerayla toplamda 222 kamerayla Keşan Belediyesi’nin tüm tesislerini güvenlik altına aldık. IP kamera kullanarak uzaktaki birimlerimizi dahi Keşan Belediyesi Ana Binası’ndaki AKİM’den görebiliyoruz. Bu projemizi daha da geliştireceğiz. 160 kamera daha sistemimize ilave yapacağız. Bu sayede tesislerimizde hiçbir kör nokta kalmayacak, tüm birimlerimizi gözlem ve güvenlik altına almış olacağız" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AKİM’in başarılı bir şekilde faaliyete geçmesiyle ilgili Başkan Yardımcısı Yakup Balcı ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne teşekkür etti, sistemin belediye ve Keşan halkına hayırlı olmasını diledi.

 

Haber / Yener AKBABA