CHP Çerkezköy ilçe yönetiminden Koçak'a ziyaret

Beraberinde ilçe yönetimi ile birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası ?

GÜNDEM 1.07.2020 19:29:00 0
CHP Çerkezköy ilçe yönetiminden Koçak

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP Çerkezköy Yönetim Kurulu Üyesi Suat Özgücü ve İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger ile birlikte, bugün saat 12:00'da Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'ni ziyaret etti.

 

"ÇALIŞANLAR İÇİN GÜVENCE"

 

Ziyarette konuşan Türk-İş Tekirdağ İl Başkanı ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, "Kıdem tazminatlarımızda hak kaybı olduğu zaman, geriye gidişler olduğu zaman Türkiye genelinde grev sebebi. Yani bu genel kurul kararımızda da yazılı. Kıdem tazminatlarında geriye, Türkiye'de genel grev sebebi sayılıyor. Bununla ilgili Türk-İş başkanımız; Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve parti başkanları ile görüşüyor, ziyaretlere gidiyor. Kıdem tazminatı olmazsa çalışanlarımızın, emekçilerimizin iş güvencesi olmaz. Yani geleceği olmaz. Herkes "25 yıl çalışalım, toplu tazminatımızı alalım, onunla çocuğumuzu evlendirelim, evimizi alalım" diye düşünüyor. Kıdem tazminatı çalışanlar için güvence" ifadelerini kullandı. 

 

"SENDİKASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMAK YASAK OLMALI"

 

Kıdem tazminatının kaldırılmasını çalışanlar ile birlikte sendika ve işverenlerin de kesinlikle istemediğini kaydeden Koçak, "Kıdem tazminatını her dönem kaşıyıp kaşıyıp önümüze getiriyorlar. Yıllardan beri bunlar konuşuluyor ama biz kıdem tazminatımızın gitmemesi için elimizden geleni yapacağız. Ölümüne de olsa bir şekilde yaptırmayacağız bunu. Ve Allah'ın izniyle çalışanlarımızın geleceğini hiç kimseye vermeyeceğiz" dedi. Bir yasa çıkarılması ve fabrikalarda sendikasız işçi çalıştırmanın yasaklanması gerektiğini de belirten Koçak “Bu yapıldığı zaman zaten bütün her şey düzelir. Sendikalar, işçilerin haklarını koruyor" ifadelerini kullandı. Avrupa ülkelerinde sendikalaşma oranının yüzde 80-90’larda olduğunu kaydeden Koçak, "Türkiye'de bakıldığı zaman yüzde 5-6'larda bile yok. İnşallah biz de o seviyelere geliriz. Sendikalaşmanın bir şekilde önünün açılması lazım" dedi.

 

 

"İŞÇİLERİMİZİN, EMEKÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ"

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez de, "Biz her zaman yanınızdayız. Her zaman işçinin ve emekçinin yanında olmaya, haklarını savunmaya devam edeceğiz. En kolay olan işçinin hakkını gasp etmek, işçilerin haklarını elinden almak. İşçilerimize değer verilmeli, onların hakları elinden alınmamalı. Kıdem tazminatı, işçinin emekçinin güvencesi. Bu güvencenin ellerinden alınması kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN