2 bin 824 kişiye psikososyal destek hizmeti verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgın sürecinde maddi ve manevi olarak zor bir dönemden geçen vatandaşlara uzman psikologlar aracılığıyla psikososyal destek verd

GÜNDEM 25.06.2020 09:30:00 0
2 bin 824 kişiye psikososyal destek hizmeti verildi

 

 

Albayrak, koronavirüs salgını ile mücadele ederken, salgının vatandaşlar üzerinde oluşturduğu olumsuz psikolojik etkileri ortadan kaldırmak amacıyla psikososyal destek programı düzenlediklerini belirtti. Albayrak, "Bu kapsamda Çorlu, Süleymanpaşa ve Çerkezköy'de bulunan Kadın Danışma Merkezlerinde görev yapan uzman psikologlar, telefon aracılığıyla 2 bin 824 vatandaşa psikososyal destek hizmeti verdi. Büyük ilgi gören bu hizmet vatandaşlarımız tarafından memnuniyetle karşılandı" dedi.

 

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN YÜZ YÜZE VERİLECEK

 

Kadir Albayrak, "Koronavirüs ile mücadele sürecinde sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak zor durumdaki vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Bu zorlu sürecin sebep olduğu olumsuz psikolojik etkileri azaltabilmek amacıyla kadın danışma merkezlerimizde vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlıyoruz. Halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde bu zorlu süreci aşacağız" ifadelerini kullandı. Albayrak, koronavirüs salgını nedeniyle telefon üzerinden verilen psikososyal destek hizmetinin, 1 Temmuz'dan itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kadın danışma merkezlerinde görevli uzman psikologlar tarafından yüz yüze görüşme yöntemiyle verileceğini de kaydetti.

 

Haber / Buse SERİN