Çelik: Sel felaketini çok ucuz atlattık

Bahçeağıl Mahallesi Muhtarı Kenan Çelik, dün bölgede sağanak yağışın etkili olduğunu, Devlet Su İşleri tarafından devam eden dere ıslahı çalışmaları dolayısıyla sel felaketini ucuz a

GÜNDEM 24.06.2020 11:17:00 0
Çelik: Sel felaketini çok ucuz atlattık

 

Vali Aziz Yıldırım ve Kapaklı Belediyesi'nin yardımıyla dere yataklarının açılmasının sağladıklarını kaydeden Çelik “Devlet Su İşleri tarafından başlatılan dere ıslahı çalışması Büyükyoncalı istikametine devam ediyor. Çalışmaların yüzde 50’si tamamlandı. Eğer dere ıslah çalışması yapılmasaydı buradaki tarlalar ve 20-25 ev sular altında kalacaktı. Devlet Su İşleri yetkilileri buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra Uzunhacı yoluna kadar devam edeceklerini söylediler. Açılmayan yerleri açacaklarını söylediler. Emeği geçen tüm yetkililere, şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

EN KISA ZAMANDA YAPILACAK

 

Uzunhacı Mahallesi’nde araziden gelen su nedeniyle zararın olduğunu dile getiren Çelik “Uzunhacı Deresi açık ama orada araziden gelen su var. Mezarlık yolundaki suyu ayıracaklarını söylemişler. Dün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da gelmiş ve gerekenin yapılacağını söylemiş. İnşallah onlar da bizim gibi rahata ererler. Biz çok şükür sel felaketini çok ucuz atlattık” dedi. Derenin üzerinden geçen köprünün de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını kaydeden Çelik “Köprü için dün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanımız geldi. Ölçümlerinin yapıldığını söyledi. En kısa zamanda Kadir Başkanımızın köprüyü yaptıracağının müjdesini verdi” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ