Camiler 100 günün ardından 5 vakit ibadete açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı kararla koronavirüs ile mücadele kapsamında toplu ibadete kapatılan camiler; Cuma, öğle ve ikindi namazlarının ardından, sabah, akşam ve yatsı namazları

GÜNDEM 24.06.2020 18:53:00 0
Camiler 100 günün ardından 5 vakit ibadete açıldı

 

 

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünya ile birlikte ülkemizin de mücadele ettiği koronavirüs salgını sebebiyle camiler 100 gün önce toplu ibadetlere kapatılmıştı. Normalleşme için atılan adımlar kapsamında 12 Haziran tarihi itibariyle Cuma namazı ile birlikte camilerde kademeli olarak cemaatle öğle ve ikindi namazları kılınmaya başlanmıştı.  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 24 Haziran tarihi itibariyle camilerin 5 vakit ibadete açılacağını duyurmasının ardından Çerkezköy İlçe Hıfzıssıhha Kurulu da toplanarak camilerde uyulacak kuralları belirledi.

 

SOSYAL MESAFE KORUNDU

 

Çerkezköy'deki camilerde de 100 günün ardından bugün cemaatle ilk sabah namazı kılındı. Vatandaşlar camilere maske ve seccadeleri ile geldi. Cami imamları namazdan önce vatandaşları, sosyal mesafeye uyması ve namaz sırasında maskelerini takması konusunda uyardı.  Cami içerisinde sosyal mesafeye uygun olarak seccadelerini seren vatandaşlar, mesafeyi koruyarak namazını kıldı.

 

 "CAMİLERİMİZE KAVUŞTUK"

 

Namaz sonrası camilerden çıkan Çerkezköylü vatandaşlar, uzun süredir camide ibadet etmeyi özlediklerini ve camilerin 5 vakit ibadete açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Çerkezköy Fevzipaşa Camii'nde öğle namazını kılan Hurşit Çevik, "Tekrar camilerimize kavuştuğumuz için çok mutluyum. Çin'de ortaya çıkan virüs ülkemizi çok zor durumu soktu. Evlerimizden çıkamadık, sokağa çıkma kısıtlamaları oldu. Bu süreçte birçok yer ile birlikte camilerimiz de kapatıldı. İbadetlerimizi evde yaptık. Ancak evde namaz kılmak cemaatle kılmanın yerini tutmuyor, ben şahsen cemaatle namazımı kılmayı çok özlemiştim. Çok şükür bugünlerimize kavuştuk. Heyecanlıyım. Umarım bir an önce bu virüs yok olur. Sağlığımızın değerini çok iyi anladık" dedi.

 

 

"KURALLARA UYULUYOR"

 

Çerkezköy Osmanlı Camii'nde öğle namazını kılan İsmail Yağar da, "Şükürler olsun camilerimize kavuştuk. Camilerimizin tekrar 5 vakit ibadete açılmasından dolayı mutluyum. Normalleşme sürecinde birçok yer açıldı, camilerimizin de tabi ki açılması gerekiyordu. Biz caminin içinde sosyal mesafemizi koruyoruz, maskemizi takıp dezenfektanımızı sıkıyoruz. Seccadelerimizi de zaten evden getiriyoruz, kişisel seccademiz. Gereken tüm kurallara uyarak ibadetimizi yerine getiriyoruz. Camilerimizin içinde imamlarımız da zaten kurallara uymamız ve mesafemizi korumamız konusunda bizi uyarıyor" dedi.

 

"CAMİLERİMİZİ ÖZLEMİŞTİK"

 

Namazını Osmanlı Camii'nde kılan Muzaffer Bereket de, "Şükürler olsun bugünümüze. Tekrar camilerimiz 5 vakit ibadete açıldığı için mutluyuz. Ancak bu insanlarda rehavete neden olmamalı. Kurallar neyse uymalı ve yerine getirmeliyiz. Alınan tedbirler güzel bir şekilde takip ediliyor. Normalleşme sürecinde camilerde ilk 12 Haziran'da Cuma namazını kıldık. Özlemiştik camilerimizi. Daha duyarlı, daha kurallara uygun olarak hareket edersek inşallah bu süreci atlatacağız. Bizler yaklaşık 80 gündür camilerimize gelemiyorduk. Ama önemli olan sağlık tabi ki. Koronavirüs sürecinde sağlığımızın değerini daha fazla anladık" dedi.

 

Haber / Buse SERİN