Özcan: Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözmekle mükellef

İl Başkanlığı tarafından Hayrabolu'da düzenlenen istişare toplantısında konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın gündeminde, Çorlu'da yapılması planlanan kat

GÜNDEM 24.06.2020 12:42:00 0
Özcan: Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözmekle mükellef

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin doğru düzgün yönetilmediğini, o nedenle bugüne kadar sürekli yol problemleri yaşandığını söyleyen Özcan, şimdi de çöp sorununun Tekirdağ için büyük bir problem olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin sorunları yönetemediğini savunan Özcan “Sorunların çözümünü bizim bulmamızı istiyorlarsa o koltuklarda oturmasınlar” dedi.  İl Başkanı Özcan, Anadolu’nun gelişmiş ülkelerinin çöp problemini 10 yıl önce çözdüğünü, buralarda çöpün belediyeler için bir gelir kapısı olduğunu ve belediyelerin çöp gelirinden yüzde 70 oranında pay aldığını ifade ederek, “Bizde ise bu oran yüzde 10’da seyrediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin doğru zamanlarda doğru kararlar alamamak gibi bir zaafı var. Şu anda tüm vatandaşlarımız işlerini güçlerini bıraktılar sizin beceremediğiniz çöp sorunu ile uğraşıyorlar” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİRİN MESELESİ BUNU ÇÖZMEK

 

Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunu çözmekle mükellef olduğunu ifade eden Özcan, “Büyükşehir Belediyesi’nin meselesi bunu çözmek. Biz bu konularda size bilgilendirecek fikirler verebiliriz, sizlere çözüm önerilerimiz olabilir” dedi. Çöplerin 3 noktada toplanmasının daha doğru olabileceğini söyleyen Özcan, “Öneride bulunabiliriz, çözemeyecekseniz, size bu konuda bir yol haritası çizebiliriz” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU