Belediye, Kırkpınar Başpehlivanının anıtını yeniliyor

Süleymanpaşa Belediyesi, şehrin girişinde bulunan Kırkpınar Başpehlivanı Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Anıtı'nda yenileme çalışmaları başlattı. Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, anÄ?

GÜNDEM 23.06.2020 10:39:00 0
Belediye, Kırkpınar Başpehlivanının anıtını yeniliyor

 

Geçtiğimiz günlerde şehir merkezine girişte ziyaretçileri karşılayan Cumhuriyet Meydanı’nı baştan aşağı yenileyen Süleymanpaşa Belediyesi, son olarak Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in talimatıyla şehrin simge isimlerinden biri olan Kırkpınar Başpehlivanı Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Anıtı’nda da yenileme çalışmaları başlattı.

 

PALMİYE AĞAÇLARININ YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

 

Belediye Başkanı Yüksel, meydan düzenlemesi kapsamında anıtın önünü kapatan palmiye ağaçlarının yerinin değiştirildiğini kaydederek, "Böylelikle anıtın daha görünür hale gelmesi sağlandı. Bunun yanı sıra anıtın yıpranan ve bakımsız kalan kaidesinin bakımı ile okunmaz hale gelen kitabesinin yenilenmesi işlemleri de Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Yağlı ve serbest güreşteki başarılarıyla, dünyanın ‘Yenilmez Pehlivan’ olarak tanıdığı, 8 yıl Kırkpınar Başpehlivanlığı yapan, uluslararası müsabakalarda rakiplerini dakikalar içinde tuş eden, gazozu hiç sevmemesi dolayısıyla, en önemli turnuvalarda kendisine anlaşma teklif edenlere “Ben anlamam arkadaş! Kaybeden gazoz içer!” diyerek meydan okuyan, şehrimizin yetiştirdiği, ata sporumuzun gururu Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan’ın dillere destan güreş tutkusunu ve başarılarını bilmeyen yoktur" ifadelerini kullandı.

 

"YENİ BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRACAĞIZ"

 

Yüksel, "Süleymanpaşa’mızda bulunan Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Anıtı’nı, şehrimize ve merhum pehlivanımızın aziz hatırasına yakışır bir duruma getirmek üzere yeniliyoruz. Anıtın mermer sütunları ile kirlenmiş yüzeylerini temizledik. Tamir ve tadilat gerektiren yerleri onardık. Yıllar içinde solan ve bozulan kitabesini de yeniledikten sonra, anıtımıza yeni bir görünüm kazandırmış olacağız. Şehrin girişinde ziyaretçilerimize adeta ‘Hoş geldiniz’ diyen Hüseyin Pehlivan Anıtımızı hak ettiği görünüme kavuşturarak sembol isimlerimizden birine gereken hürmeti göstermiş olacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ