Çerkezköylüler maske yasağına uyuyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlerde, maskesiz sokağa çıkma yasağının getirildiği Çerkezköy'de vatandaşların büyük bir bölümü yasağa uyuyor. Maske takma yasağınÄ?

GÜNDEM 22.06.2020 17:12:00 0
Çerkezköylüler maske yasağına uyuyor

 

 

Tekirdağ genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 18 Haziran tarihi itibari ile maske zorunluluğu getirilmiş, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri denetim ve kontrol çalışmaları sırasında maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşların/iş yerlerinin uyarılmasına, pazartesi gününden itibaren ise maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlara 900 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmişti. Çerkezköy’deki vatandaşların büyük bir bölümü maske takma zorunluluğuna uyarken, bazı vatandaşların ise maskesini koluna, bazıları da çenesinin altına taktığı görüldü. İlçe merkezinde vatandaşların büyük bir bölümü maskelerini takarken, ara sokaklarda ise zaman zaman bazı vatandaşlar tarafından maske yasağının ihlal edildiği görüldü.

 

"HERKES MASKESİNİ TAKMALI"

 

Maske takma zorunluluğunun çok yerinde bir karar olduğunu dile getiren Mehmet Özyurt, "Birçok il ve ilçe ile birlikte Çerkezköy'de de maske takma zorunluluğunun gelmesi çok yerinde bir karar oldu. Çin'de ortaya çıkan virüs ile mücadelemiz hala sürüyor. Gözle görülmeyen bir virüs ile mücadele ediyoruz, oldukça tehlikeli ve öldürücü. Bu virüs ile mücadelede en önemli olan şey ise maske takmak. Herkesin maskesini takması gereken bir dönem yaşıyoruz. Keşke herkes ciddiye alsa ve ona göre hareket etse. Çerkezköy'de az da olsa takmayanları görüyoruz, ya da usulüne uygun takmayanları. Umarım cezalar caydırıcı olur" ifadelerini kullandı.

 

 

"PARA CEZASI GELMESİ CAYDIRICI OLDU"

 

Çerkezköy belediye meydanında oturan Sami Tiryaki de, "Maske takmak artık zorunlu oldu. İyi ki de oldu. Ben sokağa çıktığım zaman birçok insanın maske takmadığını görüyordum ama bugün takmayanların sayısı oldukça az. Takmayanlara 900 TL para cezası gelmesi insanlar için caydırıcı oldu" ifadelerini kullandı. Sıcak havalarda maske takmanın oldukça zor ve sıkıntılı olduğunu da kaydeden Tiryaki, "Bu havalarda maske takmak gerçekten sıkıntılı ama buna mecburuz, biz bu maskeyi keyiften takmıyoruz. Daha da belli bir süre takacağız gibi gözüküyor. Ama sağlığımız için elbette takacağız. Her şeyin başı sağlık. Sağlığımızın değerini bu dönemde daha da fazla anladık. Umarım herkes kurallara uyar ve maskesini takar, takmayanlarda ceza yiyerek mecbur takmayı öğrenecek" şeklinde konuştu.

 

 

Haber / Buse SERİN