Trafik ışıklarında 'maske tak' mesajı

Edirne Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgınının ilk günlerinde il genelindeki trafik ışıklarına koyduğu 'Evde Kal' ve 'Eve Git' stickerlarını, yeni normalleşme sürecinde 'Maske T

GÜNDEM 19.06.2020 11:34:00 0
Trafik ışıklarında

 

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "8 Mart tarihinden bugüne kadar çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz. Salgının ilk günlerinde trafik ışıklarına koyduğumuz ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ stickerlarını yeni normalleşme süreciyle birlikte ‘Maske Tak’ stickerları ile değiştirdik" dedi.

 

"MASKESİZ DIŞARI ÇIKMAYALIM"

 

Yeni normalleşme sürecine girildiğinin ancak salgın ile mücadelenin son bulmadığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sayın Sağlık Bakanı ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı gibi. Mücadeleye devam. Türkiye’de hiçbir vaka çıkmayana kadar ama o noktada bile korunma mücadelemiz devam edecek. Biliyorsunuz 10 Mart’tan bu yana devam eden 65 yaş ve üstü ile 20 yaş ve altı sokağa çıkma yasakları devam ederken biz Edirne’deki trafik ışıklarına kırmızıya  ‘Evde Kal’, yeşile de ‘Eve Git’ yazmıştık. Cumhurbaşkanlığının aldığı karar gereği artık sokağa çıkma yasakları yok. Evde kalma belli süreler için daha serbest. Ama tüm Türkiye’de yavaş yavaş bütün illere maske zorunluluğu getiriyor. Maskesiz sokağa çıkma yasağı getiriyor. Biz bu anlamda bir ilk bir öncü olalım istedik. Trafik ışıklarındaki ‘evde kal’ ve ‘eve git’ yazılarını çıkartarak hem kırmızı hem de yeşil ışığa ‘Maska tak’ stickerlarını yapıştırıyoruz. Kırmızıda olsa maskeni tak, yeşilde olsa maskeni tak. Yani her ortamda mutlaka ve mutlaka maskemizi takalım. Sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyalım. Hepimizin sağlığı ve hepimizin güvenliği için maskesiz dışarıya, sokağa çıkmayalım” dedi.

 

"BİZE BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN"

 

Gürkan, “Maskenin tek bir amacı var; ağız ve burundan gelebilecek virüslere karşı bizi korumak. Ve bizde bir virüs varsa onu da bir başkasına bulaştırmamak. Maskeyi kola takmak, cebimizde taşımak hiçbir anlam ifade etmiyor. Lütfen bize bir şey olmaz demeyin. Size bir şey olmaz yakınlarınıza olur, ailenize olur, çocuğunuza olur, arkadaşlarınıza olur, diğer vatandaşlara olur. O yüzden her ortamda mutlaka ve mutlaka sosyal mesafe kurallarına uyarak maskemizi takalım” ifadelerini kullandı.

 

"O İLLER ARASINA KATILACAKTIR"

 

Önlemlere yeni normalleşmeye geçtiğimiz dönemde de ara vermediklerini kaydeden Recep Gürkan, "Çalışmalarımıza aynı şekilde devam ediyoruz. Önlemleri, tedbirleri ve çalışmaları hiç azaltmadık. Az önce buradan belediyenin aracı geçti ve yolu köpüklü dezenfektan ile dezenfekte etti. Yine iş yerlerini, toplu taşıma araçlarını dezenfekte etmeye devam ediyoruz. İhtiyacı olanlara el dezenfektanı vermeye devam ediyoruz. Önlemleri hiç azaltmadan sürdürdük, sürdürmeye devam edeceği” dedi. Edirne’de şuanda trafiğe kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun olduğunu ancak bu konuyu Edirne Valisi Ekrem Canalp ile değerlendirdiklerini belirten Gürkan, “Zannediyorum Edirne’de maske takma zorunluluğu olan iller arasına katılacaktır. Şuanda Saraçlar Caddesi, Tahmis, Çilingirler, Balıkpazarı, Zindanaltı gibi trafiğe kapalı alanlar; Pazar yerleri, AVM’ler maske zorunluluğuna tabi. Maskesiz buralara girmek yasak, cezai işleme tabi” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ