"Koronavirüsten değil koleradan öleceğiz"

Lüleburgaz'a bağlı Turgutbey köyünde devamlı tıkınan kanalizasyon borusundan taşan lağım suları, Topçu ailesinin evleri ve bahçelerini basıyor. Duruma tepki göstererek yetkililerin bir an önce çalı?

GÜNDEM 17.06.2020 11:10:00 0
"Koronavirüsten değil koleradan öleceğiz"

 

 

Lüleburgaz'a bağlı Turgutbey köyünde yaşayan Topçu ailesinin evlerinin biraz ilerisinde bulunan kanalizasyon borusu yaklaşık 2 ay önce tıkandı. Taşan lağım suları, aynı bahçede 3 hane birden yaşayan Topçu ailesinin bahçesine ve evlerine taştı.

 

"KESİN BİR ÇÖZÜM YOK"

 

2-3 aydır bu sıkıntıyı yaşadıklarını kaydeden Oğuzhan Topçu, "Bu sıkıntı daha öncede başımıza geldi ama sürekli 6 ayda bir oluyor. Kesin bir çözüm yok biz burada 3 hane yaşıyoruz toplamda burada yaşayan 10 kişiyiz. Biz sürekli burada pislik içindeyiz. Kokudan rahatsız oluyoruz. Sinek yapıyor, hastalıktan öleceğiz. Her yerde koronavirüs var biz virüse yakalanmadan bu pislik yüzünden öleceğiz. Muhtara başvuruyoruz, gerekli mercilere iletiyoruz ama hiçbir şekilde çözüm üretilmiyor" dedi. Nurettin Topçu ise, "Bu kanalizasyon 2-3 aydır böyle çoğu tıkandı. Buradaki pislik su evlerimize geliyor. Evlerimizin banyoları pis su dolmaya başladı. Muhtara söyledik ama muhtarımız ilgilenmedi ve 'Burası köye ait değil' dedi. Bizde gittik köy hizmetlerine bildirdik bir haber gelmedi" dedi.

 

"PİSLİK İÇİNDE YAŞIYORUZ"

 

Fahrettin Topçu da, taşan kanalizasyonun  evlerini ve bahçelerini bastığını belirterek, çevreye mikrop saçtığını söyledi. Gerekli makamlara konuyu ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten Topçu, "Pislik içinde yaşıyoruz, ben çocuğumu bile Pınarhisar'a gönderdim pislikte yaşamasın diye. Koronavirüsten ölmeyeceğiz bu sefer koleradan öleceğiz. Havalar biraz daha ısındığı zaman sinekler mahvedecek bizi. Bu pisliğe bir çare bulunsun, bıktım artık. Bize yardım etsinler, mağduruz. Üç hane yaşıyoruz bu bahçede" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA