Depreme karşı riskli okulları gündeme getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Eylül ayında okullar açılmadan önce Saray, Çorlu, Marmaraereğli v

GÜNDEM 12.06.2020 19:13:00 0
Depreme karşı riskli okulları gündeme getirdi

 

 

 

Saray, Çorlu, Marmaraereğli ve Süleymanpaş’da bazı okulların geçtiğimiz yıl 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından boşaltıldığını anımsatan Aygun, okul döneminin yaklaştığını ifade ederek “Biz yaptık olduğu mantığı yine mi devreye girecek? Bir an evvel, Saray'da ve diğer ilçelerdeki okulların bakım-onarımını yapmamız gerekiyor” dedi.

 

TÜRKİYE’DE TARIMIN BİTTİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

 

Hükümetin tarım politikaları ile ilgili de konuşan Aygun, “AK Parti saman ithal etti. Samandan sonra ayçiçeği kabuğu ithaline de şahit olduk. Rusya'dan ithal edilen ve tonu 670 liradan satışı yapılan ayçiçeği kabuğunun hayvanlarımıza yem olarak kullanılması, geldiğimiz acizliği ortaya koymaktadır dedi. Geçmişte pelet ayçiçeği kabuğunun kalorifer yakıtı olarak kullanıldığını, şimdi de hayvanlara yem olarak kullanılmasının, ülke tarımının geldiği noktayı ortaya koyduğunu belirten Aygun “Yabancıların ürünlerinden sonra çöplerini de ithal eder duruma gelmemiz, Türk tarımının bittiğini gözler önüne sermektedir. Millîlikten, yerlilikten bahseden AK Parti iktidarında Türk çiftçisinin ve Türk tarımının gelmiş olduğu noktayı gözler önüne sermiştir” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU