Kapaklı'da larvasit uygulaması yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte vektörle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kapaklı'da larvasit uygulama çalışmaları yapıldı. BüyükÅ

GÜNDEM 11.06.2020 16:29:00 0
Kapaklı

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri  Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilkbahar-yaz vektörle mücadelesi çalışmaları kapsamında, Kapaklı Erbay Caddesi'nde bulunan dereye Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nın yürütmekte olduğu dere ıslahı çalışmaları akabinde larvasit uygulaması yaptı.

 

"HAŞERELERİN ÜREMESİNİN ÖNÜNE GEÇİYORUZ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Uygulama sayesinde hem vatandaşların bahar ve yaz aylarını daha rahat ve huzurlu geçirmeleri sağlanıyor hem de çevre ve ekolojik denge korunuyor" ifadelerini kullandı. Larvasit uygulamalarının Tekirdağ il genelinde periyodik aralıklarla devam edeceğini de belirten Kadir Albayrak, "Çalışmalarımız sonucunda halk ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturan ve hastalık taşıyıcı potansiyelleri yüksek olan sivrisinek gibi haşerelerin üremesinin önüne geçiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA