Mesire alanında sosyal mesafeli piknik

Park ve mesire alanları Pazartesi günü yeniden kullanıma açılmıştı. Bugün de güzel havayı da fırsat bilen Kapaklılılar Kazak Gölü Mesire Alanı'na akın etti. Aylar sonra aileleriyle Kazak GÃ?

GÜNDEM 7.06.2020 18:55:00 0
Mesire alanında sosyal mesafeli piknik

 

 

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeyle 1 Haziran itibariyle park, bahçe, piknik ve mesire alanları vatandaşların kullanımına açılmıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklanan piknik yerleri ve mesire alanları, yeni normal hayata geçilmesinin ardından vatandaşları kabul etmeye başladı.

 

MESİRE ALANINA AKIN ETTİLER

 

2,5 aylık kısıtlama sürecinde sosyal izolasyon nedeniyle dışarı çıkmayan vatandaşlar, havanın ısınmasıyla birlikte hafta sonu piknik ve mesire alanlarında değerlendirmeye başladı. Kapaklılılar da dün Kazak Gölü Mesire Alanı’na akın etti. Aileleriyle ve arkadaşlarıyla mesire alanına giden vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Bazı vatandaşlar semaverde çaylarını demlerken bazı vatandaşlar da mangal yaktı. Aylar sonra ilk kez piknik yapan vatandaşlar, güzel havanın tadını çıkarırken, aileleri ile birlikte pikniğe gelen çocuklar ise oyun parklarında oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi. Bazı vatandaşlar da Kazak Gölü çevresinde yürüyüş yaparak manzaranın tadını çıkardı.

 

MASKE TAKAN NEREDEYSE YOK

 

Piknik yapmaya gelen vatandaşların büyük çoğunluğunun sosyal mesafe kuralına uyduğu, fakat az sayıda vatandaşın maske taktığı görüldü.

 

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU