Depreme hazırlık çalışmaları değerlendirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol ve büyükşehir belediyesinin ilgili daire başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, Tekirdağ

GÜNDEM 3.06.2020 13:15:00 0
Depreme hazırlık çalışmaları değerlendirildi

 

Belediye Meclis Salonu'nda sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenlenen toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, büyükşehir belediyesi olarak 7 ve üzeri bir deprem olacakmış gibi hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade etti.

 

“EN KÖTÜ SENARYOYU DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ”

 

Tekirdağ’ın, deprem bölgesinde yer aldığını söyleyen Albayrak, “Biz de bu gerçekten hareketle olası bir depreme hazırlıksız yakalanmamak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tüm hazırlıklarımızı 7 ve üzeri bir depreme göre planlıyoruz. Yani en kötü senaryoyu düşünerek hareket ediyoruz” dedi.

 

“ALTYAPI İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR”

 

İl genelinde 303 adet toplanma alanı belirlediklerini dile getiren Albayrak, “Toplanma alanlarımızın su ve kanalizasyon ihtiyacını gidermek için çalışmalarımızı hızlandırdık. Ayrıca deprem konteyneri ve seyyar mutfakları da hazırlayacağız. Deprem Dairemiz tüm hazırlık çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu. TESKİ’nin de toplanma alanlarının altyapısı için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Albayrak, “Hiç istemesek de deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız. Ve depreme hazırlıksız yakalanmamak için de işi sıkı tutuyoruz. AFAD ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Toplantıya Başkan Albayrak ve AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol’un yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin ve TESKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Fatih Başaran katıldı.

 

Haber / Ruşa ELMA