Belediye, iki adet afet konteyneri aldı

Çorlu Belediyesi ile Afet ve Acil Durum Komisyonu tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında telsiz alım, frekans ve role hizmet alım çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydeden Çorlu Belediye Ba

GÜNDEM 22.05.2020 12:35:00 0
Belediye, iki adet afet konteyneri aldı

 

Çolpan, “Pandemi sürecinden hemen önce Ankara'da Türkiye Belediyeler Birliği nezdinde düzenlenen Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı'nın ardından Çorlu Belediyesi'ni temsilen Sivil Savunma Amiri Veli Şimşek ve Afet ve Acil Durum Komisyonu tarafından başlatılan ve Kent Araştırmaları Enstitüsü'nün hazırladığı program çerçevesinde Belediye Başkanlarımızın da dahil olduğu çalışmaların önemli bir kısmını tamamladık" ifadelerini kullandı.

 

"EĞİTİM, TATBİKAT VE AFETLERDE KULLANILACAK"

 

Yapılan çalışmalar sonucunda edinilen kazanımların Afet ve Acil Durum Komisyonu'nun çalışmalarına ışık tutacağını belirten Çolpan, "Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince afet hazırlıklarımız da tüm hızıyla devam etti. Bir yandan pandemiye karşı mücadele verirken bir yandan da olası bir afete karşı kentimizde önlem ve tedbirlerimizi sürdürdük. Bu tedbirler dahilinde Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyelerinde hizmet vermek üzere iki adet afet konteyneri alındı. Afet konteynerleri belediyemizin Arama ve Kurtarma Ekibi'nde görev alan personellerimiz tarafından eğitim, tatbikat ve afetlerde kullanılacak. Dileğimiz bu konteynerlerin sadece eğitim ve tatbikatlarda kullanılması yönündedir" ifadelerini kullandı.

 

"ÖNEMLİ BİR YOL KAT ETMİŞ OLACAĞIZ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de içinde bulunduğu haberleşme sistemini devreye sokabilmek için telsiz sisteminde değişime gidildiğini belirten Çolpan, "UHF bandı üzerinden daha geniş kapsama alanında haberleşme sağlayabilmek amacıyla telsiz alım, frekans ve role hizmet alımı yapıyoruz. Süreci hızlı bir şekilde tamamlayarak afet hazırlıklarımızda önemli bir yol kat etmiş olacağız. Çorlu Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi en hızlı şekilde yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ