Toprak altında kalan işçiler yaralı kurtarıldı

Süleymanpaşa'da bir sitenin dış cephesini boyamak için iskele kurdukları sırada meydana gelen toprak kayması sonucu göçük altında kalan iki işçi yaralı olarak kurtarıldı. Tekirdağ Valisi Aziz YıldÄ

GÜNDEM 21.05.2020 11:46:00 0
Toprak altında kalan işçiler yaralı kurtarıldı

 

Olay, Süleymanpaşa'ya bağlı Hürriyet Mahallesi Yahyalı Kent Sitesi'nde meydana geldi. Sitenin zemin duvarının yapımı sırasında toprak kaydı. İki işçi kayan toprağın altında kaldı. Diğer işçilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

 

YARALI OLARAK KURTARILDI

 

Süleymanpaşa'da bir sitenin zemin duvarındaki çalışma sırasında meydana gelen heyelan sonucu toprak altında kalan 2 işçiden 1'i, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralı çıkarılan işçinin sağlık durumu iyi olduğu belirtilirken sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından işçi, ambulansla Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

 

 

SIK SIK SU İSTEDİ

 

Toprak kaymasının ardından 1 saat süren çalışmalarda işçilerden Vahyettin Başboğa'nın (23) kurtarılmasının ardından, toprak altında kalan Mevlüt Erat'ı (29) kurtarma çalışmaları itfaiyenin yanı sıra AFAD, UMKE ekiplerinin de katılımıyla başladı. Kurtarma ekipleriyle konuşan Erat'ın sık sık su istediği belirtildi. Yaklaşık 3 saat süren ve iş makinelerinin de kullanıldığı çalışmanın ardından Erat'ta ekipler tarafından toprak altından yaralı olarak kurtarıldı. Erat, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı.

 

 

"UCUZ ATLATTIK"

 

İşçilerin kurtarma çalışmalarını Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan da takip etti. Vali Aziz Yıldırım, konunun detaylı şekilde araştırılmasını ve iş güvenliği konusuna riayet edilip edilmediğinin de belirlenmesi talimatını vererek, “Şu mübarek bayram üstü ucuz atlattık, hepimize geçmiş olsun. Kaza geçiren vatandaşlarımız bize emanettir. Hastanede aynı biz onları takip edeceğiz" ifadelerini kullandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, yaralı kurtarılan işçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, TESKİ, UMKE ve AFAD ekiplerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Haber / Yakup KARATEPE