Karantina yurtlarında İstiklal Marşı'nı okudular

Tekirdağ ve Çorlu'da 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelerek öğrenci yurtlarında karantinaya alınan vatandaşlar, sa

GÜNDEM 20.05.2020 11:35:00 0
Karantina yurtlarında İstiklal Marşı


 

Süleymanpaşa'nın Değirmenaltı Mahallesi´nde KYK Erkek Öğrenci Yurdu´na koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz günlerde Brezilya ve Arjantin´den getirilerek karantina altına alınan vatandaşlar için 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması yapıldı. Yurt Türk bayrakları ve kırmızı balonlarda süslendi. Saat 19.19´da hep birlikte söylenecek İstiklal Marşı etkinliğine Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Gençlik Spor il Müdürü Ahmet Üzmez ile görevliler de katıldı.

 

 

GÖREVLİLER DE EŞLİK ETTİ

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ile birlikte binanın tüm katlarında kalanlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyup, Türk bayraklarını salladı. Etkinlik, 10´uncu Yıl ve İzmir Marşı´nın okunmasının ardından sona erdi. Çorlu KYK Erkek Öğrenci Yurdu´na geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedbirleri kapsamında Dominik Cumhuriyeti, El Salvador ve Küba'dan getirilen Türk vatandaşları da 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldı. Yurtların pencerelerine ellerinde Türk bayraklarıyla çıkan vatandaşlar hep birlikte İstiklal Marşı okudu. Yurtlardaki vatandaşlara yurt önünde koronavirüs tedbirleri kapsamında özel kıyafetleri bulunan görevliler de bayraklarla eşlik etti. Ardından marşlar söyleyen vatandaşlar, bu anları cep telefonları ile görüntüledi.

 

 

Haber / Buse SERİN