Belediye, Askıda Fatura uygulaması başlattı

Edirne Belediyesi tarafından 'Askıda Fatura Edirne' uygulaması başlatıldı. Yaşanan zor günleri el birliğiyle aşmak ve dayanışmayı daha da büyütmek adına böyle bir uygulama başlattıklarını beli

GÜNDEM 18.05.2020 14:22:00 0
Belediye, Askıda Fatura uygulaması başlattı

 

‘Şimdi Birlik olma zamanı’ diyerek uygulamayı başlattıklarını duyuran Recep Gürkan, ‘Askıda Fatura Edirne’ uygulaması ile ihtiyaç sahiplerini ve hayırseverleri buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

"ALAN ELİN VEREN ELİ GÖRMEDİĞİ BİR SİSTEM"

 

Gürkan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile kampanyayı şu şekilde duyurdu; “Edirne’de belediyemizle ilgili vatandaşımızın ödeme güçlüğü çektiği su faturalarını www.edirne.bel.tr sitemizden Askıda Fatura Ödeme Sistemi'ne girerek ihtiyacı olan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını gidermek için, el ele gönül gönüle köprüler kurmak için, alan elin veren eli görmediği bu sistemle ihtiyacı olan; ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın su faturalarını Askıda Fatura Edirne ile ödemek isteyen vatandaşlarımızı, bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızı, gönlünden ‘Ben bir hemşehrimizin su borcunu ödeyeyim’ diyen vatandaşlarımızı buluşturuyoruz"

 

ASKIDA FATURA İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

 

Yetkililer de, uygulama ile ilgili yaptıkları bilgilendirmede, "Askıda Fatura Edirne uygulamasına ödeyemedikleri su faturalarını bırakmak isteyenlerle, bu faturaları ödemek isteyenler www.edirne.bel.tr resmi web sayfasına girerek, “Askıda Fatura” seçeneğini tıklayarak işlem gerçekleştirebilecek. Sisteme ödeyemedikleri faturayı yüklemek isteyenler uygulamadaki, “Fatura Bırak” bölümünden kimlik numaralarını ve abone bilgilerini bırakarak işlemi gerçekleştirebilecek. Askıdaki faturayı ödemek isteyenler de aynı yolu izleyerek uygulamaya girdikten sonra, “Fatura Öde” bölümünden işlemi gerçekleştirebilecek" dedi.

 

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİ FAYDALANACAK

 

Edirne Belediyesi’nin başlattığı Askıda Fatura Edirne uygulamasından her fatura bırakanın yararlanamayacağını kaydeden yetkililer, "Yapılan başvurular, ilgili birim tarafından titizlikle incelenecek. Gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenecek ve ihtiyaç sahibi olduğu onaylanan kişilerin su faturaları sisteme yüklenecek. İnternet sayfasından sisteme giriş yapma imkanı olmayanlar için de Belediye işlemleri kolaylaştırıcı bir imkan sağladı. Sistemi kullanamayan ya da kullanmakta zorluk yaşayanlar, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne müracaat ederek dilekçe verebilecek. Dilekçe sahibinin müracaatı da yine incelenerek, ihtiyaç olduğu belirlenirse bilgileri sisteme dahil edilecek" dedi.

 

Haber / Buse SERİN