Belgesi olmayanlar yine tarla yollarına yöneldi

Seyahat kısıtlamasının kaldırıldığı Tekirdağ'daki yazlıklarına gitmek için İstanbul'dan yola çıkanlardan izin belgesi olmayanlar geri çevrildi. Tarla yollarını kullanarak geçmek isteyenler ise ja

GÜNDEM 15.05.2020 13:45:00 0
Belgesi olmayanlar yine tarla yollarına yöneldi

 

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle seyahat kısıtlaması uygulanan illerden Tekirdağ'da, bu kısıtlama kaldırıldı. Bu gelişmenin ardından seyahat kısıtlamasının sürdüğü İstanbul'dan birçok kişi, Marmara Denizi kıyısındaki yazlıklarına gelmek için yola çıktı. Yazlıkçılar, Marmaraereğlisi'ne sınır İstanbul'un Silivri ilçesi Gümüşyaka Mahallesi'ndeki uygulama noktasında jandarma ve polis ekipleri tarafından durduruldu.

 

JANDARMA SIKI GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALDI

 

Jandarma ekipleri, seyahat belgesi olmadan Tekirdağ'a giriş yapmak isteyen vatandaşları geri çevirdi, belgesi olanların ise geçişlerine izin verildi. Tekirdağ'a kaçak olarak gelmek isteyenler daha önce ekili tarlaları kullandı. Çiftçiler, kullanılan yolları kazıp geçişleri engellerken, jandarma ekipleri de sıkı güvenlik önlemi aldı.

 

KİŞİ BAŞINA 3 BİN 150 TL PARA CEZASI

 

İstanbul'da yaşayanlar, seyahat belgesi almadan Tekirdağ´a gelmek için yine tarla yollarını kullanmaya başladı. Kaçak geçiş yapmak isterken tarlalarda suçüstü yakalanan vatandaşlara, kişi başı 3 bin 150 TL para cezası uyguladı. Tarlalardan Tekirdağ sınırına kadar araçları ile gelenlerin bazıları da çiftçilerin yolları traktörleriyle bozması üzerine geçiş yapamadan geri döndü. Marmaraereğlisi'nde çiftçilik yapan Tahsin Meto, kaçak geçiş yapanların ekili arazilerine büyük zarar verdiğini belirterek, "Buradan geçenlere vicdan diliyorum, başka bir şey demiyorum. Allah insanı vicdansız bırakmasın. Tarlalarımıza büyük zarar veriyorlar. Bu ürünlere yazık günah" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yakup KARATEPE