Süleymanpaşa'da çocuk parkları dezenfekte edildi

Süleymanpaşa Belediyesi, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı çocuk ve gençlerin haftanın belli günleri ve saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından, bu k

GÜNDEM 12.05.2020 14:31:00 0
Süleymanpaşa

 

Sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili yeni düzenlemelere göre, Pazar günleri 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlara, Çarşamba günleri yine aynı saatler arasında 20 yaş altı çocuk ve gençlere evlerine yürüme mesafesinde olmak kaydı ile sokağa çıkma serbestliği getirildi. Buna göre 20 yaş altı çocuklar ve gençler yarın 11.00-15.00 saatlerinde sokağa çıkabilecekler.

 

SPOR ALETLERİ DE DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, özellikle salgın nedeniyle uzun süredir evlerinden çıkamayan çocukların sokağa çıkmalarına izin verileceği saatlerde kullanmalarının beklendiği çocuk parklarında temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yaptı. Ekipler, ilçedeki çocuk parklarını dezenfekte ederek çocuklar için hazır hale getirdi. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaşların da ilgi gösterdiği ve çocuk parklarının içinde bulunan spor aletleri de dezenfekte edildi.

 

 

"BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ"

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Çocuklarımız bizim için her şeyden önemli. Onların sağlığını korumak her zaman birinci önceliğimiz. Haftalardır evlerinde kapalı kalan yavrularımızın bu durumdan etkilenmemeleri mümkün değildi. Nitekim Sağlık Bakanlığımız çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı açısından haftanın belli gün ve saatlerinde de olsa sokağa çıkma izni getirdi. Biz de Çarşamba günü çocuklarımızın güvenle kullanabilmeleri, gönüllerince eğlenebilmeleri için bütün çocuk parklarımızda dezenfeksiyon çalışması yaptık" ifadelerini kullandı.  

 

"AYNI TİTİZLİKLE PARKLARIMIZI ARINDIRACAĞIZ"

 

Salgının başladığı ilk günden beri belirli aralıklarla çocuk parklarında da diğer kamusal alanlarda olduğu gibi dezenfeksiyon işlemleri yaptıklarını belirten yüksel, "Ama sokağa çıkmalarına izin verilecek olan çocuklarımızın güvenliği ve selameti için bütün parklarımızda yeniden ve daha detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte çocuklarımızın sokağa çıkmalarına izin verilen günlerden önce yine aynı titizlikle parklarımızı arındıracağız. Biz parklarımızı gece gündüz demeden dezenfekte ediyoruz. Ancak salgın tehdidinden korunmak için bu tek başına yeterli değil. Çocuklarımızdan ve anne-babalardan ricamız, parklarımızda da sosyal mesafe kurallarına uymaları, temastan kaçınmaları ve kişisel hijyen ve izolasyonlarına dikkat etmeleridir. Biz kurum olarak hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın da aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphem yok" dedi.

 

 

Haber / Buse SERİN