Öcal, meyve bahçelerinde inceleme yaptı

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Tekirdağ Şube Müdürü Abdurrahman Erdoğan, Şarköy İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Sönmez ve Şarköy'e bağlı Kirazlı, Çengelli ve ÇınarlÄ

GÜNDEM 10.05.2020 12:09:00 0
Öcal, meyve bahçelerinde inceleme yaptı

 

İncelemelerde muhtarlar mahalleleri ile ilgili bilgiler vererek, meyvecilikte karşılaştıkları sorunları dile getirdiler. Kirazlı Mahallesi Muhtarı Lütfü Aktaş'a ait üzüm bağı ve kiraz bahçesinde yapılan incelemede konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, "İlimiz meyveciliğinde Şarköy ilçemizin özel bir yeri var, özellikle kiraz ve üzüm yetiştiriciliğinde üretim kadar pazarlama da önemli" diyerek, ürün satışının mümkün olduğunca kooperatifler üzerinden yapılmasının, İstanbul ve Tekirdağ pazarına ulaştırılmasının önemine değindi.

 

"BU SİSTEME ÜYE OLMAYI UNUTMAYIN"

 

Öcal, "Bakanlığımız üretimden tüketime tüm gıda zincirini dijital ortama taşıyacak Dijital Tarım Pazarı'nı (DİTAP) devreye soktu. Böylece Dijital Tarım Pazarı ile tarımında alıcılar ile satıcılar tek bir platformda arz ve talebin buluşması sağlanarak, üreticinin kendi ürettiği ürününü doğrudan değerinde satarak daha fazla gelir elde edeceği, tüketicinin de tarımsal ürünlere daha ucuza ulaşmasını sağlayacak olan bir sistem kuruldu, bu sisteme üye olmayı unutmayın. DİTAP sistemine dahil olanlar bankaların sözleşmeli tarım kapsamında oluşturulan destekleyici kredi paketlerinden de yararlanabilecekler" dedi.

 

"İNŞALLAH BEREKETLİ BİR YIL OLUR"

 

Koronavirüs salgın sürecinde her ülkenin kendi insanını doyurma derdine düştüğünü kaydeden İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, "Gıdanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük; elimizden geldiğince çok çalışıp, birlikte üreteceğiz. İl genelinde meyve üretiminin artırılması konusunda yeni kurulacak bahçe tesisine sertifikalı fidan desteği veriyoruz, aynı şekilde yetiştiricilikte, hastalık ve zararlılarla mücadelede, bakanlığımız kontrolünde yapılan üretimlere biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği veriyoruz. Yaşadığınız her türlü sorunu lütfen bize iletin. İlçe müdürlüğümüz sizlere her türlü desteği sağlayacaklardır. Bahçelerinizde yabancı ot mücadelesini ve çapalamayı titizlikle yapmışsınız, çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İnşallah  emeklerinizin karşılığını alır, bereketli bir yıl geçirirsiniz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ