Kaçak döküm anı kameralara yansıdı 

Süleymanpaşa Belediyesi'nin Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu ve kaçak hafriyat dökümlerini önlemeyi amaçlayan kameralı takip sistemi, çalışmaya başladı. Aydoğdu Mahallesi'n

GÜNDEM 8.05.2020 13:59:00 0
Kaçak döküm anı kameralara yansıdı 

 

Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, kaçak hafriyat döküm alanlarını sıkı bir şekilde takip ederek bu alanlara dökülen inşaat atıkları ve diğer hafriyatı temizlediklerini belirtti. Yüksel, "Kaçak dökümlerle daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için teknolojinin imkanlarından en üst düzeyde yararlanarak kameralı takip sistemini devreye soktuk" dedi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilen sistem sayesinde kaçak dökümlerin tespit edilerek işlem yapıldığını kaydeden Yüksel, "Aydoğdu Mahallesi Çağlayan Sokak’ta yerleştirilen kameralı izleme sistemi, kaçak çöp ve atık bırakan bir kişiyi tespit etti ve o kişi hakkında işlem yapıldı" dedi.

 

"KAÇAK DÖKÜME ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

 

Şehrin muhtelif noktalarında uzun yıllardır kaçak döküm sahası olarak kullanılan bölgeleri hafriyat atıklarından temizlediklerini belirten Yüksel, " Tüm işlemler bittiğinde, 30’a yakın nokta Zabıta Müdürlüğümüz tarafından anbean takip edilecek. Bu sayede kaçak döküme asla müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca, benzer bir sistem Süleymanpaşa’daki tüm çocuk parkları için de oluşturulacak. Ailelerin çocuklarını gönül rahatlığı ile parklara götürebilmelerini sağlayacak olan proje sayesinde anne babalar, parkta oynayan çocuklarını telefon ve bilgisayardan izleyebilecekler" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA