Yüksel: Uzaktan eğitim salgın önlemleri boyunca sürecek

Süleymanpaşa Belediyesi bünyesindeki Çocuk Akademisi, Kod Atölyesi, Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi, Çocuk Kulübü ve Belediye Konservatuvarı, öğrencileri ile internet üzerinden bağlantı kurarak eÄ?

GÜNDEM 30.04.2020 15:51:00 0
Yüksel: Uzaktan eğitim salgın önlemleri boyunca sürecek

 

Yüksel, "Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı öğrencileri, canlı dersler dışında evlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları kaydederek eğitmenleri ile paylaşarak gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde takip edilmesine yardımcı oluyorlar. Çocuk Akademisi eğitmenleri, 3-6 yaş arası öğrencilerle ve velileri ile haftalık çalışma planlarını paylaşıyor ve öğrencilerin hazırladıkları ödevleri değerlendirerek evlerinde geçirdikleri zamanı daha verimli şekilde kullanmalarını sağlıyorlar" dedi. 

 

 

"EĞİTİMLERİNDEN GERİ KALMIYORLAR"

 

Kod Atölyesi'nin teorik ve uygulamalı dersleri öğrencileri ile video ve canlı bağlantılar yolu ile paylaşarak eğitime devam ettiğini kaydeden Yüksel, "Aydoğdu Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi de, öğrencilerin akademik süreçlerini yakından takip ediyor, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim sistemi olan EBA üzerinden okullarına devam etmelerini sağlayarak eğitimlerinden geri kalmalarının önüne geçiyor. Ayrıca İşaret Dili, Müzik ve Çalgı Eğitimi gibi çevrimiçi derslerle öğrencilerin evdeki zamanlarını kaliteli aktivitelerle dolduruyor. Uzaktan eğitim çalışmalarımız salgın önlemleri boyunca devam edecek. Yaz döneminde düzenlenmesi planlanan yaz kursları da gerek görülmesi durumunda uzaktan eğitim sistemi bünyesinde değerlendirilebilecek" ifadelerini kullandı.

Haber / Menşure KARDEŞ