Akşener, ekonomik sorunları Kapaklı ve Çerkezköy örnekleriyle anlattı

Koronavirüs dolayısıyla pandemi ilanı öncesinde Mart ayında Trakya turunda olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, o gezi sırasında Çerkezköy ve Kapaklı'da edindiği izlenimleri Teke Tekâ€??

GÜNDEM 29.04.2020 16:48:00 0
Akşener, ekonomik sorunları Kapaklı ve Çerkezköy örnekleriyle anlattı

 

 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Trakya gezisini Çerkezköy‘de noktalayarak Ankara’ya dönen Meral Akşener, Trakya gezisindeki izlenimlerini 47 gün sonra katıldığı Fatih Altaylı’nın programında örnekleriyle anlattı. Ekonomik sorunlar, işsizlik ve esnafın yaşadığı sorunları Kapaklı ve Çerkezköy örnekleriyle anlatan Meral Akşener küçük işletmelerin ve KOBİ’lerin zor durumda olduğunu, bunları yaşatmak için devletin derhal tedbir alması gerektiğini kaydetti.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTI

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında, emeklilikte yaşa takılanların yaşadığı sıkıntılara değinirken, artık yevmiyeli yani gündelik iş dahi bulamadıklarını söyledi. Pandemi öncesi büyükşehirleri gezdiğini söyleyen Akşener “Kapaklı, Çerkezköy sanayi bölgesi. Sanayi işlemediği için fabrikalar lojistiğe dönmüş. Böyle bir problemleri var. Sanayi üretimi yapanlarda da yaşı bir noktaya gelenler maliyeti yüksek diye işten çıkarılmış. Bu 2 ilçede müthiş işsizlik vardı” dedi.

 

İŞSİZLİK TAHMİNİMİZDEN KÖTÜ

 

Kapaklı’da karşılaştığı bir gençle aralarında yaşadıkları diyalogu da paylaşan Akşener, “Emeklilikte yaşa takılanların sorunları artık iyice ayyuka çıktı. İşsiz olan EYT’liler, koronavirüs salgını nedeniyle gündelik iş dahi bulamadıkları için evlerine götürecek ekmek bulmakta zorlanırken hala seslerini duyan yok. Muhalefet partileri, sıklıkla EYT’lileri Meclis’e taşısa da Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim kaybetsek de yok” sözünden geri adım atmıyor. İşverenin “Yaşlısın”, devletin “Yaşın genç” dediği EYT’liler, bu süreçte büyük bunalımda. Bir işi olan EYT’liler ise Dünya Sağlık Örgütü’ne göre riskli yaş grubunda ancak bu süreçte de pek çoğu çalışmak durumunda. İşsizlik tahminimizden kötü” dedi. Akşener Trakya gezisindeki izlenimlerini anlatırken, aldığı 20 TL borç ile pazara alışveriş yapmaya gelen vatandaşın hikayesini de paylaştı. Akşener, tarım başta olmak üzere esnaf KOBİ’ler, hizmet sektörü, turizm için derhal önlemler alınması gerektiğini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ