Süleymanpaşa'da 57 mahallede mama dağıtıldı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (küresel salgın) olarak ilan edi

GÜNDEM 27.04.2020 14:48:00 0
Süleymanpaşa

 

Yüksel, "Geçtiğimiz hafta koronavirüs salgını tedbirleri gereği 23 Nisan’da başlayan ve 4 gün süren sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında; Süleymanpaşa’nın merkez ve kırsal mahallelerinde daha önceden belirlenmiş noktalarda ve sokak hayvanlarının toplu halde bulunduğu alanlarda kuru mama dağıtımı yapıldı." dedi.

 

 

YARALI HAYVANLAR TEDAVİ EDİLDİ

 

Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Veteriner İşleri Birimi ekiplerinin merkez ve kırsal olmak üzere toplam 57 mahallede sokak hayvanları için 240 kilogramdan fazla kuru mama dağıtımı yaptığını belirten Cüneyt Yüksel, "Diğer yandan, mama dağıtım çalışmaları sırasında yaralı ve hasta olduğu tespit edilen 20 sokak hayvanına da müdahale edilerek gerekli tedaviler uygulandı." ifadelerini kullandı.

 

"HAYVANSEVERLER ENDİŞE DUYUYOR"

Yüksel, “Bizim için yaşam kutsaldır ve sokaklarımızda bu şehri paylaştığımız canlarımızı da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Sokağa çıkma kısıtlamalarının devam ettiği bugünlerde; biliyoruz ki çok sayıda hayvansever vatandaşımız sokak hayvanlarını besleyemedikleri için aç kalmalarından endişe duyuyorlar. Tüm vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar. Süleymanpaşa Belediyesi olarak, gönül belediyeciliği anlayışıyla sokakta yaşayan hayvanlarımıza da sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de can dostlarımızın beslenme ihtiyaçlarını ve sağlık hizmetlerini hem merkez hem kırsal mahallelerimizde karşılamayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN