İş yeri sahiplerine destek çağrısında bulundu

İçinden geçilen zor sürecin herkesin yaşamında maddi ve manevi olumsuzluklara sebebiyet verdiğine dikkat çeken Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Güna

GÜNDEM 17.04.2020 13:23:00 0
İş yeri sahiplerine destek çağrısında bulundu

 

Tekirdağ merkez ve ilçeleri başta olmak üzere mülk sahiplerine esnafa destek olmaları çağrısında bulunan Günay “Bu süreçte iş yeri kiralarınızda indirim ve ertelemeye gidin” dedi. 

 

“KİRALAR İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR”

Günay “Bu süreci birlikte en az zararla atlatabilmek için en güçlü silahlarımızdan biri de birbirimize destek olmak. Kuşkusuz bu salgın herkesi etkiledi ve etkilemeye de devam edecek. Herkes üzerine düşeni hassasiyetle yerine getirdiği takdirde sosyal ve ekonomik olumsuzlukları minimum seviyeye çekebiliriz. Yaşanan salgın ve alınan tedbirler nedeniyle neredeyse durma noktasına gelen ticari faaliyetler ticaret erbabını zor durumda bırakmakta. Özellikle Merkez Süleymanpaşa ve ilçelerimizde yüksek kiralar ödeyerek faaliyetlerine devam eden üyelerimiz şu an kepenk kapatmış durumda. Ancak kiralar işlemeye devam ediyor” dedi. 

 

MÜLK SAHİPLERİNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Mülk sahiplerine toplumsal dayanışma çerçevesinde mülk sahibi – kiracı ilişkisinin de zedelenmemesi için esnafa destek olmaları için çağrı yaptıklarını kaydeden Günay “Başta virüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan işyerlerinin mülk sahipleri olmak üzere, esnaftan kira bedellerinde indirim/öteleme ve bir süre kira almama gibi uygulamalar ile destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

Haber / Yakup KARATEPE